Нові штемпелі з перевідною датою

17.01.2024

22 січня 2024 р. до Дня соборності України  Укрпошта в Києві вводить в дію нові штемпелі з перевідною датою: «Слава Україні! 01001», який працюватиме на головпоштамті на правому березі Дніпра, та «Героям Слава! 02002», скористатися яким можна буде на лівому березі Дніпра – на лівобережному поштамті. Таким чином Укрпошта створила «поштовий ланцюг» між двома берегами Дніпра, що символізує єдність нашої країни.

В якості ескізів штемпелів використана авторська  робота  Ігоря Сарабєєва,  що приймала участь  у конкурсі Укрпошти на створення ескізу до поштової марки  про гідність, свободу і волю.

Мешканці інших регіонів України  матимуть змогу придбати конверти з відбитками даних штемпелів у Поштовому маркеті https://postmark.ukrposhta.ua/ 22 січня  2024 р., починаючи з 9.00, а також у філателістичних крамницях.

Цього ж дня за ініціативою Київського товариства філателістів Укрпошта вводить в дію спеціальний поштовий штемпель з перевідною датою  «Україна. UKRAINA. Перший день. Premier jour. 01001, Київ» нового зразка.

Автор штемпелю – Володимир  Таран.

Нагадуємо, що даний штемпель призначений для використання винятково в день введення в обіг поштових марок,  відповідно до наказів АТ «Укрпошта»: на марках, для яких не передбачено тематичний спеціальний поштовий штемпель «Перший день»; на конвертах зі стандартною маркою (першодрук); на конвертах та картках з оригінальною маркою (КОМ, ЛОМ).