За серпень Укрпошта виплатила рекордні 17 млн грн пасажирам евакуаційних потягів

08.09.2022

В серпні Укрпошта виплатила грошову допомогу від держави у розмірі 17,2 млн грн для 7,2 тис українців, які евакуювалися з зони проведення бойових дій. В серпні виплати здійснювалися на центральних залізничних вокзалах Львова та Дніпра. Також для доставки фінансової допомоги від держави в Кіровоградській області Укрпошта задіяла пересувні відділення, які приймали людей в Кропивницькому, Олександрії та інших громадах. Найбільшу кількість виплат – 9,6 млн грн для майже 4 тис людей – було проведено для українців, які евакуювалися до Львова.

В вересні Укрпошта також розпочала видавати фінансову допомогу від держави ще і у Хмельницькому.

«Укрпошта повністю готова до спільної роботи з військово-цивільними адміністраціями та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих території України в питаннях роботи з евакуйованим населенням. Завдяки широкій мережі відділень а також різним форматам роботи ми можемо швидко організувати видачу коштів безпосередньо на вокзалах, чи в найближчому до залізничної станції відділенні або самостійно довезти їх в громади, як ми це зараз робимо на Кіровоградщині. Так само як і готові обслуговувати ту кількість людей, яку потрібно. Наприклад, в серпні обсяг виплат був майже вдвічі більшим, ніж в попередні місяці, але це не вплинуло на якість та швидкість видачі коштів», - прокоментував заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі Дмитро Поліщук.

Загалом з травня Укрпошта в рамках спільного проєкту Офісу Президента, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства соціальної політики, Міністерства інфраструктури, Укрпошти та Укрзалізниці, видала 47 млн грн допомоги від держави для близько 20 тисяч переселенців.