Укрпошта провела урочисте спецпогашення на честь 25-ї річниці створення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

24.06.2021

24 червня Укрпошта на честь 25-ї річниці створення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) здійснила в Києві пам’ятне погашення.

Спеціально до цієї події на замовлення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій – ініціатора спецпогашення – Укрпошта в рамках проєкту «Власна марка» виготовила поштові марки і конверти. Автор ескізів - Андрій Пилюх.

На конверті розміщено світлину з круглого столу, за яким зібрані представники усіх членів ВРЦіРО. Круглий стіл символізує, що Рада Церков функціонує на засадах рівності та рівноправ'я, поваги до внутрішніх настанов і традицій усіх релігійних організацій, що діють у межах законодавства України. Марку прикрашає логотип ВРЦіРО.

На сьогодні до складу ВРЦіРО входять 15 церков і релігійних організацій та 1 міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римсько-католицька, протестантські та євангельські церкви, а також іудейське та мусульманське релігійні об'єднання. Відтак Рада Церков представляє більш як 95 % усіх релігійних організацій України.

Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) утворено в 1996 році як міжконфесійну інституцію. Її метою є об'єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України та координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами, а також участь у розробленні проєктів нормативних актів із питань державно-конфесійних відносин та здійснення комплексних заходів доброчинного характеру.