«Зв’язок надії»: Укрпошта спільно з благодійним фондом «Лазар» збирають мобільні телефони для літніх людей

14.04.2022

Укрпошта стала партнером благодійного фонду «Лазар» по проекту зі збору мобільних телефонів для літніх людей, що мешкають на звільнених від окупантів територіях.

До списку безчинств російських окупантів додався ще один пункт: російські мародери, відступаючи, намагалися вкрасти все, до чого дотягувалися їхні лапи. Не посоромилися навіть відбирати у бабусь та дідусів мобільні телефони. Тому зараз багато людей, переважно похилого віку, які мешкають на звільнених ЗСУ територіях, залишилися без засобів зв’язку. Щоб надати їм можливість зв’язатися з рідними, благодійний фонд «Лазар» спільно з Укрпоштою організували збір мобільних телефонів.

В рамках акції «Зв’язок надії» планується провести збір мобільних телефонів – нових або вживаних. Збір буде проводитися у відділеннях Укрпошти по всій країні. Будь-хто з небайдужих українців може долучитися до акції та передати свій старий мобільний телефон для літніх людей, які потребують засобів зв’язку, із населених пунктів Київської, Чернігівської, Сумської областей.

Щоб передати телефон, потрібно:

  • завітати на будь-яке відділення Укрпошти;
  • оформити поштове відправлення телефону, обов’язково зазначити, що телефон надсилається у рамках акції «Зв’язок надії» на адресу: Фонд "Лазар", пров. Памви Беринди, 6, м. Київ, Україна, 01015 тел.+38 044 390 67 71;
  • оплатити поштове відправлення відповідно до поштових тарифів.

Відправлення будуть доставлятися за тарифом «Укрпошта Стандарт»

Важливо:

  • телефон має бути в робочому стані (підійдуть і кнопкові телефони);
  • має бути зарядний пристрій до цього телефону;
  • справна батарея.

Укрпошта доставить усі відправлені телефони на адресу БФ «Лазар». Після цього фонд організує доставку мобільних телефонів до міст та сіл зазначених областей для тих людей, кому вони справді потрібні.

Безкоштовні стартові пакети для телефонів зібраних у рамках акції «Зв’язок надії» надасть один із українських мобільних операторів.