#ДопоможемоЛікарям: Укрпошта безкоштовно доставила в лікарні понад 160 тисяч посилок із засобами індивідуального захисту

27.05.2020

Укрпошта за два місяці дії благодійної акції #ДопоможемоЛікарям безкоштовно доставила в медичні заклади України понад 160 тисяч посилок.

За два місяці карантину українці надсилали до лікарень засоби індивідуального захисту для лікарів і пацієнтів: маски, респіратори, одноразові медичні халати, одноразові бахіли, захисні окуляри, захисні рукавички, бинти, марлю, антисептики.

“Укрпошта жодного дня не припиняла свою роботу в період карантину. А наразі всі відділення Укрпошти працюють за подовженими графіками роботи, за якими ми працювали до початку оголошення пандемії. Більше того, на час карантину ми зробили ряд послуг безкоштовними для клієнтів, а також потурбувалися, аби відвідування та робота в поштових відділеннях були безпечними, а кожен відвідувач відчував себе захищеним. Водночас, ми з особливою увагою та відповідальністю ставимось до тих, хто рятує життя іншим. Тому Укрпошта анонсувала безкоштовну доставку до медичних закладів країни засобів індивідуального захисту. І ми вдячні всім співвітчизникам, громадським організаціям, бізнесу, всім-всім, хто відгукнувся на наш заклик, аби наші медичні працівники були захищені та могли безпечно виконувати свою нелегку, але дуже потрібну роботу» - відзначила заступник гендиректора з розвитку мережі Валентина Дудко.

Серед областей найбільше відправлень надійшло до медичних закладів Київської (понад 66600 шт), Донецької (понад 20800 шт) та Чернігівської (понад 8800 шт) областей.

В переліку медичних закладів були 299 лікарень (посилання на список лікарень), що спеціально виділені місцевими органами влади для боротьби з епідемією коронавірусу. Посилки, що відправлялися через Укрпошту мали позначку «В лікарню» та доставлялися до медичних закладів адресно.

Всі бажаючі зможуть безкоштовно відправити до медичних закладів країни засоби індивідуального захисту до 1 червня, а пізніше - надсилати за тарифами Укрпошти, які є одними із найнижчих на поштово-логістичному ринку.