Укрпошта продовжує відновлення роботи в найбільш постраждалих територіях: стаціонарні відділення відкрилися у Гостомелі, Мощуні, Пущі-Водиці та ще 3 селах Київщини

10.06.2022

Укрпошта поетапно проводить відновлення роботи у місцях, що найбільше постраждали від окупації. На початок червня знову почали працювати два відділення у Гостомелі та відділення у Мощуні й Пущі-Водиці, а також сільські відділення у Радинці, Красятичах, Колонщині. Відділення були пошкоджені в середньому на 30% і на їх відновлення був потрібен час, а відділення 04075 у Пущі-Водиці тільки нещодавно розпочало свою роботу, оскільки територія парку Пуща-Водиця була замінована, трамвайні колії пошкоджені вибухами снарядів. Ці відділення востаннє працювали 24 лютого, а надавати послуги в них надалі не було можливості - окупанти використовували приміщення як свої штаби, працівники відділень разом з населенням евакуювалися через загрозу життю. Нині на Київщині через пошкодження після окупації не працює 5% відділень.

“Більшість відділень Київщини, що були під окупацією чи мали незначні пошкодження, повноцінно працюють вже два місяці, деякі відновили роботу навіть через тиждень після звільнення області. А от ті будівлі, що найбільше постраждали, поступово відновлюємо. Повноцінно почали працювати два стаціонарні відділення у Гостомелі. Тут під час окупації “хазяйнували” загарбники: повибивали вікна та двері, вкрали всі цінні речі, пошкодили дах. Тож відновлення потребувало певного часу. А у Мощуні взагалі зруйновано вибухом снаряду стіну будівлі пошти, пошкоджені техніка, товар, поштові відправлення. Зараз відділення переїхало в інше приміщення в цьому ж будинку. Крім того, продовжуємо поетапно відновлювати роботу сільських відділень — до переліку додалося ще три, де жителі можуть отримати пенсії, соцдопомоги, оплатити платежі за комунальні послуги, отримати чи відправити посилки, придбати продукти. Центральне відділення Бородянки поки працює у місцевій школі, оскільки будівля, де раніше працювало відділення та була розміщена дільниця оброблення пошти Бородянки, потребує відновлення після пожежі та вибухів. Разом із місцевою владою та громадськими організаціями знайшли тимчасове приміщення і для сортування пошти, а також шукаємо рішення для якнайшвидшої відбудови приміщення та відновлення обслуговування клієнтів за старою адресою. Крім того, ще потребують відновлення зруйновані відділення у Ірпені”, - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Укрпошта на Київщині надає всі необхідні жителям послуги у пересувних та стаціонарних відділеннях. Всього в Київській області працюють 634 відділення: 561 стаціонарне та 73 пересувних відділень. Компанія за тиждень із моменту звільнення населених пунктів Київської області, почала відновлювати роботу.

Загалом за час воєнних дій почало працювати 372 пересувних відділень Укрпошти. Крім того, компанія комп'ютеризувала 79 сільських відділень поштового зв’язку в Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській, полтавській, Луганській, Кіровоградській та Івано-Франківській областях. Таким чином 125 тис українців, що проживають в селах де мешкає понад 1200 жителів, отримали доступ до фінансових послуг.

Нагадаємо, в Укрпошті працює близько 6 тисяч відділень, їх перелік можна переглянути за посиланням.