Укрпошта відновлює роботу: у звільнених населених пунктах Київської області вже працюють стаціонарні та пересувні відділення

14.04.2022

Укрпошта за тиждень, з часу звільнення населених пунктів Київської області, почала відновлювати роботу. По Київській філії працює до 500 відділень. З них в області – понад 300 відділень, зокрема найперше вдалося відновити роботу у Вишгородському районі.

У Вишгородському районі на минулому тижні мешканці сіл Абрамівка, Савенки, Дудки, Катюжанка, Вахівка, Любидва та смт. Димер вже отримали пенсії та субсидії готівкою. Крім грошей, Укрпошта довезла в своїх пересувних відділеннях до місцевих мешканців також гуманітарну допомогу, яку організували очільники місцевих ОТГ за підтримки народної депутатки Ольги Василевської-Смаглюк.

«Ми робимо все можливе, аби якнайшвидше відновити роботу в найбільш постраждалих районах Київщини, бо розуміємо, що людям, які більше місяця провели в окупації, потрібна наша допомога. Наприклад, водій нашого пересувного відділення, знаючи, що в селі Любидва залишилося дуже мало мешканців, і там немає магазину, завіз місцевій бабусі, яка живе на окраїні села, дві буханки хліба. Свіжого хліба вона не бачила з початку війни. Ми розуміємо, що кожна машина Укрпошти, яка заїжджає до звільненого села чи міста, привозить людям найнеобхідніше – готівку, їжу, а головне – служить зв’язком зі світом», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський

Також пересувні відділення Укрпошти на минулому тижні вперше з початку війни змогли доїхати до Володимирівки та Рудні-Димерської Вишгородського району. Через те, що траса Іванівка-Димер була заблокована окупантами, до цих населених пунктів не було доступу.

У Вишгородському районі ще залишається 17 населених пунктів, де Укрпошта має відновити роботу. З 11 квітня розпочали роботу додаткові бригади пересувних відділень, щоб розвезти якомога швидше пенсію, відправлення та продукти.

Відновлюється робота Укрпошти і в Макарівському районі – з 11 квітня пересувні відділення доставляють відправлення і розвозять пенсії для мешканців 10 населених пунктів: Макарова, сіл Копилів, Липівка, Забуяння, Кодра, Пашківка, Фасова, Мотижин, Колонщина та Великий Карашин.

Також з 13 квітня поновили роботу відділення Укрпошти в селах Чайки та Михайлівка-Рубежівка. Що стосується Бучі, Ірпеня та інших населених пунктів Бучанського району через значні пошкодження стаціонарні відділення потребують ремонту. Проте вже з 14 квітня одне стаціонарне відділення Укрпошти розпочало роботу в Бучанському районі. Найближчими днями до Бучанського районів будуть направлені пересувні відділення Укрпошти, де можна буде скористатися поштовими послугами, зокрема отримати пенсії, субсидії, зняти готівку з карток, купити продукти першої необхідності тощо. Також віл 14 квітня відновили роботу три відділення Укрпошти в Броварському районі.