Укрпошта продовжує нарощувати обсяги карткових операцій: +28,7% в травні

09.06.2022

З початку війни Укрпошта системно нарощує обсяги карткових операцій. Приріст загальної кількості всіх еквайрингових операцій в травні порівняно з квітнем склав 28,7% та досяг 1,2 млн операцій за місяць. Також зросла кількість операцій на один POS-термінал: якщо в квітні один POS обробляв 126 операцій, то в травні вже 162.

Найпопулярнішою залишається послуга поповнення карток через POS-термінали Укрпошти. Українці в травні поповнили у відділеннях Укрпошти карткові рахунки на суму 135,8 млн, приріст порівняно з квітнем склав рекордних 113%. Кількість операцій з поповнення карток в травні зросла на 78,6% і склала 49 тис. Середній чек послуги в травні склав 2,7 тис грн проти 2,3 тис в квітні та 2,1 тис в березні.

Як повідомлялося раніше, кількість операцій з поповнення карткових рахунків у відділеннях Укрпошти зростає третій місяць поспіль: до війни, в лютому, цією послугою українці користувалися 19 тис разів, в травні кількість оплат зросла до 49 тис.

Також за травень зросла на 31% кількість карткових оплат за товари та послуги у відділеннях Укрпошти і склала 991,6 тис операцій проти 755 тис у квітні.

Невеликий приріст в травні показала послуга зняття готівки з карток через POS-термінали Укрпошти: 172 тис операцій (приріс 7,8% до квітня) на загальну суму 341 млн грн. Найбільше послугою зняття готівки з картки користуються у Донецькій та Сумській областях – там приріст за кількістю операцій порівняно з квітнем склав 56% та 59% відповідно. Таке зростання можна пояснити тим, що у цих областях працюють не всі банківські відділення, та не завжди доступні банкомати, щоб зняти готівку. В той час як у відділеннях Укрпошта можна скористатися цією послугою.

Нагадаємо, Укрпошта входить до ТОП-6 компаній в Україні за кількістю власних POS-терміналів і має 7,5 тис терміналів в понад 4 тис автоматизованих відділеннях.