Укрпошта нарощує обсяги карткових операцій

12.05.2022

Українці в квітні поповнили картки через POS-термінали Укрпошти на 63,6 млн грн, що на 40% більше аналогічного показника за березень. Середній чек по операції порівняно з березнем поточного року майже не змінився – 2,3 тис грн в квітні проти 2,1 тис грн в березні.

Збільшення обсягів операцій з поповнення карткових рахунків пояснюється тим, що у зв’язку з окупацією в областях банківські установи суттєво обмежили роботу, в той час як Укрпошта надає майже всі послуги, що і до війни, в тому числі і фінансові. Крім того, українці поповнюють карткові рахунки своїх родичів, які через війну можуть бути в інших містах чи навіть країнах.

Обсяг еквайрингових операцій, а саме поповнення платіжних карток через POS-термінали Укрпошти, зростає другий місяць поспіль: в квітні українці послугою поповнення картки готівкою скористалися 27,5 тис разів на загальну суму 63,6 млн грн проти 21,3 тис операцій в березні на суму 45 млн грн. Для порівняння – аналогічний показник лютого – 19 тис операцій з поповнення карток на 23,4 млн грн загалом.

Також за квітень зросла на 31% кількість карткових оплат за товари та послуги у відділеннях Укрпошти і склала 755 тис операцій на загальну суму 737 млн грн.

Загалом кількість еквайрингових операцій Укрпошти, що включають розрахунок картками, поповнення та зняття готівки з платіжних карток, за квітень збільшилася на 14,7%.

Збільшення карткових операцій відбулося також завдяки автоматизації відділень. З початку війни Укрпошта автоматизувала 79 сільських відділень поштового зв’язку в Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській, Рівненській, полтавській, Луганській, Кіровоградській та Івано-Франківській областях. Таким чином 125 тис українців, що проживають в селах, отримали доступ до фінансових послуг.

Нагадаємо, послуга поповнення платіжних карток через POS-термінали Укрпошти доступна у всіх автоматизованих відділеннях Укрпошти.

Комісія за зняття готівки в Укрпошті відсутня, але банк що випустив картку може стягувати комісію за видачу готівки.