З 1 червня ще 106 пересувних відділень Укрпошта почали працювати у 1092 селах шести областей України

01.06.2022

Укрпошта продовжує реформу поштових відділень в селах. З початку червня 106 пересувних відділень почали працювати у Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Полтавській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Бригади таких відділень будуть обслуговувати 335 тисяч жителів 1092 сіл.

Зокрема, у Полтавській області з 1 червня ще 43 пересувні відділення тепер будуть обслуговувати більше 135 тисяч жителів. Бригади пересувних відділень на нових авто будуть виїжджати із точок базування у Миргороді, Лубнах та Лохвиці та надавати поштові і фінансові послуги у 455 населених пунктах.

У Дніпропетровській області почали працювати 18 пересувних відділення із точками базування у Верхнедніпровську, П'ятихатках, Кам'янському. Вони будуть обслуговувати понад 42 тисячі жителів 206 сіл.

Перелік пересувних відділень також поповнився і у Львівській області. Тут із початку літа 18 пересувних відділень виїхали на маршрути із Бродів та Мостиської. Послуги Укрпошти тепер отримуватимуть понад 61 тисячу жителів 180 сіл.

На Хмельниччині з 1 червня почало працювати 14 пересувних відділень, що виїжджають із точки базування Волочиськ, та обслуговуватимуть 52 тисячі жителів у 108 селах.

у Житомирській області із м. Коростень виїхали на маршрути до 99 сіл 7 пересувних відділень для надання послуг компанії для майже 20 тисячам мешканців.

А у Тернопільській області 6 пересувних відділень, що виїжджатимуть із точки базування Бучач, почали працювати для обслуговування майже 25 тисяч жителів 44 сіл.

“Реформи - це справа мирного часу. Проте ми в Укрпошті не хочемо через війну зупинятися на півшляху, тому продовжуємо запускати пересувні відділення по всій Україні, в тому числі і в звільненій Житомирській та прифронтовій Дніпропетровській областях. З початком літа ще 106 пересувних відділень їздитимуть у найвіддаленіші села та надаватимуть послуги Укрпошти 352 тисячам жителів із шести областей у центрі, заході та півночі держави. Наші клієнти можуть бути певні, що де б вони зараз не були в Україні, Укрпошта зможе на пересувних відділеннях надати їм потрібні послуги: отримати пенсії чи соцдопомоги, сплатити комунальні послуги, отримати чи надіслати перекази, оформити передплату, привезти продукти чи ліки. Доставка на авто — це зараз найшвидша можливість почати надавати послуги і у звільнених районах. Ефективність заміни сільських стаціонарних відділень на пересувні було добре видно на початку війни, коли саме завдяки тому, що у нас працюють виїзні бригади, ми змогли видати пенсії в окупованих областях.”, - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Пересувні відділення – це можливість жителям за місцем проживання отримати ширший спектр послуг в майбутньому (цифрові та банківські послуги у кожному населеному пункті країни). А ще – виконувати соціально важливу функцію доставки пенсій та соціальних допомог, особливо на територіях, які тимчасово окуповані або де проходять активні бої. саме завдяки пересувним відділенням Укрпошта чи не єдина компанія, яка змогла надавати послуги на всій території України із початку війни.

Як раніше повідомлялося, з початку воєнних дій вже 266 пересувних відділень Укрпошти почали працювати у 9 областях України.

Зазначимо, що проєкт пересувних відділень стартував в Укрпошті у 2018 році із Чернігівської області. Фінансування проєкту здійснюється коштами Укрпошти а також інвестиціями ЄБРР у розмірі 33 млн євро на закупівлю та оснащення автомобілів пересувних поштових відділень.