Укрпошта працює на експорт у звичайному режимі під час карантину (оновлюється)

14.04.2020

Укрпошта продовжуватиме експортувати товари до всіх країн, зокрема і до Китаю, США, Італії та інших країн Євросоюзу.

Національний поштовий оператор, як і поштові оператори інших країн, надаватимуть користувачам можливість пересилати внутрішні та зовнішні поштові відправлення. 

Укрошта поверне тариф за міжнародне пересилання відправлень клієнтам, які надсилали за кордон хендмейд-маски, виготовлені вдома з одного-двох шарів тканиниТаке рішення компанія ухвалила після внесення Кабінетом міністрів України 14 квітня змін до постанови № 271 від 8 квітня 2020 рВідповідно до цього документу тимчасово (до 1 червня 2020 р.) ОБМЕЖЕНО ЕКСПОРТ ТОВАРІВ ПРОТИЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, в тому числі і у поштових відправленнях. Ця заборона поширюється і на хендмейд-маски.

Митна служба України залишає за собою право повернути відправникам надіслані маски, надані в Укрпошту раніше, але по яким не був завершений митний контроль.

Для оформлення повернення коштів клієнтам, які надсилали за кордон маски хендмейд, потрібно подати онлайн-рекламацію https://www.ukrposhta.ua/ua/rozshuk-mrpv

Нагадуємо, що до отримання додаткової інформації Укрпошта НЕ ПРИЙМАЄ міжнародні відправлення із такими товарами:

- медична маска,

- респіратор FFP2 або FFP3,

- маска не оснащена змінними фільтрами,

- костюм біологічного захисту/комбінезон,

- респіратор, маска, оснащені легкозмінними після використання фільтрувальними або абсорбувальними елементами-фільтрами,

- томограф комп’ютерний,

- відеобронхоскоп,

- апарат рентгенівський діагностичний,

- електрокардіограф портативний,

- дефібрилятор,

- апарат УЗД з набором датчиків,

- окуляри захисні,

- щиток захисний,

- респіратор класу захисту не нижче FFP2,

- водонепроникний лабораторний костюм,

- рукавички із інших полімерних матеріалів,

- рукавички медичні нестерильні нетальковані нітрилові,

- рукавички неопудрені з нітрилу,

- халат ізоляційний медичний одноразовий.

2 квітня - Карантині заходи та повна відміна регулярного пасажирського перевезення посилюються щодня. Укрпошта та українська спеціалізована митниця продовжують у штатному режимі приймати та оброблювати відправлення на експорт відповідно до встановленого регламенту.

Однак є ряд країн, до яких доставка ускладнюєтьсяІнформуємо, що нині є труднощі із доставкою в країни Центральної та Південної Африки, Південної Америки, Австралії, Океанії, деякі країни в Азії (Монголія, В’єтнам, Таджикистан, Малайзія, Гонконг). Всі відправлення до цих країн Укрпошта зможе доставити за першої можливості, коли авіапартнери та країни призначення будуть готові прийняти пошту з України. Посилки прийняті раніше на ці напрямки прямують до цих країн

Доставка в країни Європи, СНД, Близького Сходу, США, Канаду продовжують доставлятися вантажними літаками.

Терміни доставки можуть бути змінені.

Тарифи на доставку залишаються без змін, Укрпошта не вводить жодних доплат за доставку під час карантину.

Для інформування Ваших клієнтів в усіх країнах  та США можете скачати офіційний лист від Укрпошти.

25 березня - Укрпошта продовжує приймати експортні відправленя в умовах карантину, який Уряд продовжив до 24 квітня.

Національні пошти світу продовжують працювати. На сайті оновлюється інформація про тимчасові зміни в їх роботі.

Із 17 березня і до закінчення карантину в усіх об’єктах поштового зв’язку буде безкоштовним зберігання вхідних (імпортних) відправлень з-за кордону.
Із 16 березня Укрпошта для експорту відправлень за кордон України використовує альтернативні шляхи доставки комбінованого способу (вантажні літаки та автомобілі), тому можливе збільшення термінів доставки.
Станом на 16.00 13 березня:

Запропоновані РНБО обмеження щодо переміщення іноземців через кордон України, спричинять зменшення кількості пасажирських авіарейсів з ЄС до України.

В найближчі дні Укрпошта не має необхідності введення нових альтернативних каналів доставки пошти. За потреби вони будуть введені із понеділка, 16 березня.

Нині не обмежується прийом експортної пошти у відділеннях Укрпошти, окрім експорту товарів протиепідемічного призначення (маски, окуляри, рукавички, тощо), вивіз яких тимчасово заборонений з України до 1 червня.

За результатами телеконференції країн Всесвітнього поштового Союзу, проведеної 13 березня,  більшість пошт світу вживають необхідних засобів безпеки для зменшення ризику розповсюдження вірусу. Додаткові сервіси вручення під підпис можуть бути обмежені, а терміни доставки можуть бути збільшені.

Останні новини партнерів:

      • Китай. Пошта Китаю заявила, що 3 млн штат співробітників China Post стали до роботи та зсередини березня поштова доставка буде відновлена навіть у провінції Хубей.
      • Італія. Пошта Італії продовжує надавати всі сервіси доставки, однак попереджає, що не може забезпечити пріоритетну доставку прискореної пошти додому та надавати додаткові сервіси, наприклад, вручення під підпис.
      • США. Президент США заявив про обмеження переміщення громадян з ЄС до США, що може вплинути і на кількість пасажирських авіасполучень. Однак наші міжнародні партнери мають вантажні літаки, які можуть з транзитних пунктів Європи та Азії доставити пошту до США та інших регіонів. Укрпошта також має можливість задіяти комбінований спосіб доставки – автомобільний та авіаційний.
      • Країни Європи. Авіарейси з України до інших країн, які напередодні були скасовані, історично ніколи не були задіяні у перевезені експортної пошти з України.

Укрпошта й надалі стежитиме за останніми новинами щодо можливих змін роботи партнерів, щоб українські користувачі могли своєчасно планувати свої відправлення за кордон. Усі оновлення можна буде знайти на сайті компанії та на сторінці E-Export School від Укрпошти у Facebook.

  Стежте за новинами! Бережіть себе!