Укрпошта презентувала ексклюзивну виставку іноземних поштових марок

05.04.2023

Сьогодні, 5 квітня, відбулося офіційне відкриття виставки іноземних марок «Солідарні з Україною», які впродовж 2022 року випустили поштові оператори 15 країн світу на знак солідарності з нашою країною.

Відвідати експозицію іноземних поштових марок з Латвії, Естонії, Польщі, Австрії, Хорватії, Молдови, Чехії, Люксембургу, Іспанії, Литви, Франції, Канади, Словаччини, Португалії та Італії можуть кияни та гості столиці до середини травня абсолютно безкоштовно в приміщенні головпоштамту.

Також проєкт буде представлений онлайн, тому всі бажаючі матимуть змогу ознайомитися з виставкою поштових марок «Солідарні з Україною» на сайті компанії.

«Це вперше, коли в поштамті ми презентуємо не українські марки, а іноземні, ще й одразу 15 країн. За кожною маркою стоїть окрема історія підтримки українців та України, яка полягала у зборі та доставці гуманітарної допомоги з усіх куточків світу та зниженні тарифів на відправку до України, у рішеннях оголосити країні-агресору поштову блокаду і, навпаки, підтримувати українських поштовиків. Ці марки популяризують ідею єдності і підтримки, тому мета виставки – показати українцям, що інші країни солідарні з Україною в нашій боротьбі проти агресора на усіх фронтах, включаючи і поштовий», - прокоментував Ігор Смілянський.

З початком повномасштабної війни Україну підтримала низка держав світу. У свою чергу, поштові адміністрації об’єдналися заради допомоги Україні, українському народові і, зокрема, Укрпошті, надаючи вагому підтримку на поштовому фронті та оголосивши поштову блокаду росії.