Укрпошта отримала від Пошти Франції 6 автомобілів для деокупованих регіонів Харківщини та Херсонщини

20.01.2023

З початку повномасштабного вторгнення росії, демократичні країни світу об’єдналися заради перемоги України над ворогом та виступили на її підтримку, в тому числі і на поштовому фронті. Резолюція на підтримку України, яку Всесвітній поштовий союз ухвалив у травні 2022 року, знайшла практичне відображення у різноплановій допомозі пошт країн-учасниць ВПС.

Зокрема, пошта Франції підтримала Укрпошту, передавши 2 автомобілі марки Citroen Berlingo та 4 фургони Renault Kangoo. Транспорті засоби, подаровані колегами-поштовиками з Франції, замінять втрачені через війну автівки та курсуватимуть по звільнених Херсонщині та Харківщині.

«Перш за все хочеться висловити щиру подяку колегам з Франції за таку по-справжньому необхідну і цінну підтримку. Нам надзвичайно приємно бачити, що світ стоїть на боці України. Країни-члени ВПС взяли на себе обов’язок відстежувати потреби Укрпошти у сфері поштових послуг і допомагати з їх вирішенням. Транспорт – одна з найбільших потреб, бо разом з окупацією ми втратили значну кількість автівок. І це на фоні того, що Укрпошта крім своїх прямих обов’язків з доставки пошти залучена ще у низці державних проектів, як також потребують додаткових транспортних засобів для перевезення» – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Загалом автомобільний парк Укрпошти налічує 4000 автомобілів, проте через військові атаки ворога, починаючи з 24 лютого, було втрачено та пошкоджено 220 автівок.