Укрпошта відновила відділення у Тростянці, де був штаб окупантів

02.09.2022

Компанія на відновлення пошкодженого окупантами відділення у Тростянці витратила 1,4 млн грн.

2 вересня Укрпошта відкрила після капітального ремонту найбільше у Тростянці поштове відділення 42600, яке було пошкоджене окупантами. До війни у місті працювало три відділення, а після деокупації міста відділення 42603 вціліло, було зруйноване повністю відділення 42601 і частково пошкоджене 42600. У відновленому відділенні тепер працює 16 працівників. Воно обслуговує майже 17 тисяч жителів Тростянця та надає всі необхідні поштові та фінансові послуги: приймає перекази, посилки, оплату комунальних послуг, тощо.

«Ми із перших днів після звільнення Тростянця ЗСУ почали доставляти пенсії та соціальні виплати жителям, що обслуговувалися у цьому відділенні. Пізніше всі потрібні містянам послуги надавали у іншому вцілілому відділенні і в ньому тимчасово працювали й працівники пошкодженого відділення. Адже повноцінно відновити його роботу ми не могли. Росіяни тут розташовували свій штаб, понівечили меблі та пошкодили дві стіни, намагаючись дістатися до коштів з двох банкоматів, що були розміщені у відділенні. Власним коштом Укрпошта із кінця квітня і до середини серпня провела капітальний ремонт на 1,4 млн грн, зокрема звела заново дві стіни. І до початку вересня вже повністю його обладнали, встановили меблі, підключили інтернет та виконали інші необхідні роботи для функціонування відділення. Як і обіцяли раніше, проводимо відбудову відділення, аби українці отримували всі потрібні послуги Укрпошти. Найближчим часом заплановані ремонти та відновлення ще у 10 відділеннях Сумщини», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський під час відкриття відділення.

Повного відновлення чи переміщення в інше місце ще потребують відділення у Тростянці, Охтирці, Боромлі, Білці Сумської області.

Наразі на Сумщині працює 230 відділень Укрпошти, зокрема, 115 автоматизованих, 29 неатоматизованих та 86 пересувних відділень. А загалом в Укрпошті надають послуги близько 6 тисяч відділень "Укрпошти".

Як повідомлялося, Укрпошта на Сумщині із кінця березня почала відновлення роботи звільнених від окупантів відділень. Зокрема, видавала пенсії та соціальні допомоги у Тростянці, Охтирці, Путивлі та Бурині.