Укрпошта виплатила в областях, де не ведуться бойові дії, 97% пенсій за червень

13.07.2022

Укрпошта завершила виплату понад 9,5 млрд грн пенсій за червень. В регіонах, де не ведуться бойові дії, Укрпошта виплатила понад 97% пенсій. Йдеться про всі області, крім Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької, Миколаївської та Херсонської. Виплати пенсій по Харківській області за червень склали 61%, Миколаївській, – 55%, Запорізькій – 85%, Донецькій — 37%.

Через окупацію та активні бойові дії поки немає можливості організувати в повному обсязі безпечну доставку готівки в Донецьку та Луганську області. Там виплати пенсій проходять лише якщо поточна ситуація дозволяє організувати процес завезення і роздачі грошей безпечно. В червні Укрпошта забезпечила пенсіями понад 2 млн пенсіонерів. 315 тисяч з них скористалися переадресацією коштів у інші населені пункти, куди люди тимчасово евакуювалися.

Якщо через окупацію, активні воєнні дії чи інші причини пенсія не була виплачена, ці кошти будуть нараховані разом з виплатами за липень. Укрпошта всі місяці війни забезпечує доставку і видачу готівки українським пенсіонерам. Завдяки роботі стаціонарних відділень, які працювали весь час навіть у областях, що тимчасово перебувають в окупації, та пересувним відділенням, які надають поштові послуги в селах, українці з прифронтових областей, а також областей, де проходять активні воєнні дії, мають доступ до базових фінансових та поштових послуг.