Укрпошта та Прозорро. Продажі оголошують тиждень благодійних аукціонів з продажу поштових марок та конвертів «Русскій воєнний корабль, іді … !»

13.05.2022

У державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі протягом тижня, з 16 травня, пройде 15 благодійних онлайн-аукціонів. Перелік аукціонів доступний за посиланням.

Стартова ціна одного маркового аркуша без спецпогашення та одного конверта зі спецпогашенням та підписом Ігоря Смілянського становитиме 5 тисяч гривень.

Взяти участь у благодійних аукціонах може кожен, крім громадян Росії та Білорусі та осіб, зареєстрованих на території цих країн.

Насамперед необхідно зареєструватися для участі у торгах на сайті одного з таких майданчиків — The Tender, SmartTender, ТОВ «Придніпров’є 2021», «Навіта» або «Скомпані».

Учасник має сплатити одну тисячу гривень як гарантійний внесок. Після завершення аукціону в разі перемоги 500 грн зараховуються як комісія майданчика, інші 500 грн — як передоплата за лот.

У разі програшу учасника гарантійний внесок повертається в повному обсязі. Якщо учасник переможе та відмовиться від оплати, він втратить свій гарантійний внесок, при цьому 500 грн отримає майданчик як комісійну винагороду, а інші 500 грн надійдуть на благодійний рахунок.

Державне підприємство «Прозорро.Продажі» не отримує комісію за адміністрування цих благодійних аукціонів. Усі гроші з продажу будуть скеровані виключно на благодійність на рахунки KSE Foundation.

Інформація про благодійні аукціони та учасників, а також підтвердження оплати за лоти будуть опубліковані на сайті Прозорро.Продажі.

Нагадаємо, що 22 квітня поштові марки та конверти зі спецпогашенням з підписами автора легендарної фрази та генерального директора Укрпошти продали на благодійному аукціоні за 4 мільйони гривень. Кошти надійшли на рахунок Національного банку України для гуманітарної допомоги.