Укрпошта завершила 9 місяців 2021 року із 131 млн грн чистого прибутку та збільшила чистий дохід на 1,6 млрд грн

01.11.2021

131 млн грн чистого прибутку та 8,1 млрд грн чистого доходу – фінансовий результат Укрпошти за 9 місяців 2021 року. Компанія збільшила чистий дохід на 23% або на 1,6 млрд грн порівняно із аналогічним періодом 2020 року.

 

Укрпошта наростила обсяги та доходи по основним напрямкам бізнесу – переказам, письмовій кореспонденції, платежам. А найбільший приріст відбувся по посилкам. Зокрема, серед внутрішніх відправлень клієнти найчастіше обирали «Укрпошта Експрес» - тут обсяги зросли на 40% і доходи на 50%. Крім того значний приріст був і по міжнародним відправленням – обсяги збільшилися на 55%, а доходи – на 66%.

Найбільшою сумою видатків компанії є витрати на оплату праці, які збільшилися на 17% і склали 4,5 млрд грн. За цей період розмір середньої зарплати працівників в еквіваленті повної зайнятості склав 9 949 грн та збільшився порівняно із 9 місяцями 2020 р на 16,5%.

Також компанія сплатила за 9 місяців поточного року 2,4 млрд грн податків, ЄСВ, зборів та обов’язкових платежів.

 

«Укрпошта сьогодні, як і будь-який бізнес, пристосовується до обставин, що постійно змінюються. Мова не тільки про коронавірус та збільшення вартості енергоносіїв. Змінюються звички клієнтів, світові логістичні маршрути і можливість придбати те чи інше обладнання через складнощі з виробництвом компонентів. І тому досягнуті результати є свідченням того, що Укрпошта рухається у вірному напрямку. Збільшення доходу та прибутку до 131 млн грн (вдвічі більше, ніж за такий же період минулого року) відбулось за рахунок зростання рівня довіри та обсягів бізнесу з боку наших клієнтів, особливо у сегменті посилок, який показує найкращу динаміку. Враховуючи стан поштової інфраструктури, прибуток не є самоціллю. Але він дає нам можливість впевнено продовжувати розпочаті інвестиційні проєкти, які вже наступного року дадуть можливість покращити якість послуг для клієнтів та потужний поштовх в розвитку компанії», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

 

Як повідомлялося, Укрпошта за результатами 9 місяців 2020 року збільшила дохідність на 16% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та отримала 6,5 млрд грн чистого доходу. Чистий прибуток компанії за три квартали 2020 року склав 60,9 млн грн.