Укрпошта оголосила цілі на наступні два роки

01.07.2021

До червня 2023 року в Укрпошті планують провести повну цифровізацію, запустити понад 2 тис пересувних відділень, побудувати сучасні сортувальні центри і запустити поштовий банк.  

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський в перший день своєї чергової дворічної каденції озвучив сім цілей, які Укрпошта має досягти під його керівництвом до червня 2023 року. Ці пункти увійдуть до стратегії Укрпошти на 2022-2026 роки, яку поштовий оператор презентує вже восени цього року. Крім перелічених цілей в стратегію покладено мету підвищити дохід компанії до $1 млрд.

Так, за два роки в Укрпошті планують запустити понад 2 тис пересувних відділень поштового зв’язку. Проект стартував у 2018 році, і вже діє в 7 областях України з автопарком у 630 автомобілів. Пересувні відділення дозволять забезпечити доступ поштових та банківських послуг для жителів найвіддаленіших сіл.

Також планується завершення будівництва перших з 7 сортувальних центрів. Наразі компанія вже оголосила тендер на будівництво сортувального центру в Київській області та тендери на будівництво сортувальних центрів у Львові та Івано-Франківську. Загалом планується збудувати сортувальні центри в Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі, Івано-Франківську та два в Києві.

Ще одне із завдань Укрпошти – запустити повноцінний поштовий банк. Зараз поштовий оператор проводить тендер на обрання компанії для оцінки банку. З вибором банку для покупки компанія має визначитися до кінця поточного року. Із запуском поштового банку Укрпошта стане фактично єдиним провайдером банківських послуг для мешканців сіл і невеликих міст, де банківські відділення не присутні. Крім того компанія одразу увійде до списку банків з найбільшою кількістю відділень (близько 11 тис відділень). В планах компанії до 2023 року вивести поштовий банк в п’ятірку банків за кількістю клієнтів.  

Також в планах компанії:

  • Лібералізувати в односторонньому порядку і осучаснити поштове законодавство, привівши його до стандартів ЄС
  • Залучити міжнародного інвестора в капітал Укрпошти на 25%+
  • Підготувати команду, яка продовжить реформи після 2023 року.