Українці знову можуть отримувати інтернет-замовлення з Кореї

21.04.2021

З 19 квітня пошта Кореї відновлює доставку відправлень в Україну. Транспортування імпорту до України здійснюватиметься рейсами AirAstana за посередництва GlobalAirCargo.

Першою відновиться EMS-доставка, а згодом і всі інші категорії, аби українці швидко отримали замовлення з корейських інтернет-магазинів та особисті відправлення. Найбільше в структурі корейського експорту до України займає частка EMS-відправлень з корейських інтернет-магазинів. Адже замовляти товари за кордоном може бути у кілька разів дешевше, ніж в Україні. До того ж отримуючи посилки вартістю до 100 євро не сплачуються митні збори та ПДВ. Так, доставку Укрпоштою тепер можна замовити на найпопулярніших торгових майданчиків Кореї:

Також Укрпошта доставить замовлену на таких платформах косметику:

До поширення пандемії Корея входила до списку ключових 10 країн-імпортерів по всім категоріям відправлень, а у категорії EMS-відправлень – у трійку країн-лідерів імпортерів Укрпошти. У 2020 році з появою та поширенням коронавірусу Пошта Кореї ввела обмеження у свою роботу: через стрімке зростання витрат на авіаційне транспортування закрила прийом відправлень до більшості країн Європи, в тому числі і до України.

Незважаючи на аналогічній складнощі в авіадоставці з України, Укрпошта безперебійно надавала послуги з експорту до Кореї, використовуючи вантажні авіалінії. Нагадаємо, що експортувати з України з послугою EMS стало простіше, з 1 березня 2021 року EMS-відправлення можна оформлювати онлайн у особистому кабінеті користувача та системі АРІ.

Нагадаємо, що Укрпошта повертається до передкарантинних термінів доставки.