Укрпошта запустила прямий рейс в Казахстан

26.03.2021

В березні Укрпошта запустила доставку експортних відправлень до Казахстану прямим рейсом авіакомпанії Air Astana. Прямі рейси виконуються три рази на тиждень.

З початком карантину у 2020 році українські авіаперевізники скасовували рейси за кордон, тому Укрпошта змінювала логістику та шукала найоптимальші способи доставки. Доставка до Казахстану здійснювалась через транзитні хаби в Туреччини та Білорусі. На початку березня 2021 року Укрпошта підписала договір з GLOBE AIR CARGO – генеральним агентом авіакомпанії Air Astana в Україні. Завдяки  цьому Укрпошта відновила пряме сполучення до Казахстану у поштовій логістиці.

«Сьогодні Укрпошта працює з 15 авіакомпаніями напряму, щоб забезпечити швидку доставку по всьому світі. Казахстан входить до 15 популярних країн відправлення експорту, тому нам дуже важливо налагодити ефективну логістику, аби доставляти посилки вчасно. Наразі 92% міжнародних поштових відправлень доставляються у термін до 7 днів від прийому у відділенні Укрпошти до початку обробки в Казахстані. Ми плануємо скоротити ці терміни завдяки новому партнеру», - зазначила Юлія Павленко, директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти.

«Ми говоримо на мові авіакомпаній та поштових операторів, тому запропонована нами програма прямої логістики до Казахстану є ефективним рішенням для росту поштових потоків Укрпошти, які постійно стимулюються прискоренням доставки. Нами була задіяна програма «GSA Mail Solutions», завдяки якій поштові оператори мають доступ до всієї нашої мережі авіакомпаній, щоб направити свої поштові потоки туди, де вони потрібні», - зазначив Петро Кухарчук, генеральний директор GLOBE AIR CARGO, Україна.

Українські товари дуже популярні в Казахстані. Заохочуючи та підтримуючи українських експортерів, Укрпошта з поштою Казахстану погодили спеціальні умови відправки для клієнтів компанії. Корпоративні клієнти Укрпошти мають нижчі на 30-50% тарифи на доставку. Розмір знижки залежить від обсягів щомісячних відправлень та розраховується індивідуально. Скористатися спецтарифами можна при відправленні посилок та дрібних пакетів. Оформлені в рамках проєкту міжнародні поштові відправлення доставляються отримувачам швидше.

Нагадаємо, що Укрпошта повертається до передкарантинних термінів доставки.