Укрпошта обладнала сучасне укриття для учнів Криворізького ліцею 

20.02.2024

 Укрпошта в співпраці з Благодійним фондом KSE Foundation завершила ремонт шкільного сховища в Кривому Розі. Завдяки благодійній ініціативі до офлайн-навчання повернулися майже півтисячі учнів ліцею № 119. 

Сьогодні, 20 лютого, оновлене сховище разом з учнями Криворізького ліцею відвідали та проінспектували операційний директор Східного регіону Укрпошти Антон Ізотов директорка департаменту освіти і науки міста Тетяна Кріпак та представники місцевих органів влади.

«Наша місія – дбати про українців. Повномасштабна війна позбавляє сьогодні українських дітей отримувати знання в очній формі та повноцінно соціалізуватися. Саме тому  комфортні, безпечні та сучасні укриття – одна з ключових соціальних ініціатив нашої компанії. Дякуємо тим, хто придбав благодійну поштову марку «ПТН ПНХ», кошти з якої Укрпошта спрямовує на облаштування сховищ по всій країні. Дбаємо разом про освіту для майбутніх поколінь, без якої неможлива Перемога та розквіт нашої держави», – прокоментував Ізотов Антон, операційний директор Східного регіону Укрпошти.  

Відремонтоване сховище Криворізького ліцею № 119 дозволить учням отримувати знання очно, і в разі повітряних тривог почуватися безпечно та комфортно. Зокрема, в укритті площею 275 м2 було демонтовано старі електромережі та конструкції, зроблено стяжку підлоги, пофарбовано всі поверхні, оновлено електромережу, встановлено додаткове освітлення та облаштовано санвузол. Крім того, закуплено зручні лави та м’які різнокольорові пуфи. До відновлення укриття долучилась міська влада, обладнавши приміщення двома аварійними виходами.

«Нестача практичних умінь та навичок учнів після дистанційного навчання стає гостро відчутною під час лабораторних та практичних занять. Відновити офлайн-заняття – надважливо для покращення рівня та якості знань наших учнів, їхнього психоемоційного та соціального розвитку», – зазначає директорка Криворізького ліцею № 119 Ольга Добровольська.

Нагадаємо: Укрпошта та БФ KSE Foundation у рамках програми «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта» відкрили вже сім укриттів по всій країні. Кошти вдалося зібрати завдяки донатам з продажу поштової марки «ПТН ПНХ!» до першої річниці повномасштабного вторгнення. 

Укрпошті вдалося ініціювати чимало благодійних проєктів, ознайомитися та долучитися до яких можна за посиланням. Замовляючи поштові марки, є можливість задонатити на підтримку ЗСУ, ДСНС, дитячих будинків та зоопритулків, відновлення культурних об’єктів та облаштування шкільних укриттів.