У столичному головпоштамті пройде автограф-сесія з бійцем «Азову» Дмитром Козацьким

28.02.2024

01 березня, у день народження сучасних українських поштових марок, у  київському головпоштамті (вул. Хрещатик, 22) з 11.00 до 13.00 пройде автограф-сесія з військовослужбовцем полку «Азов», захисником Маріуполя, автором та героєм поштової марки «Світло переможе!»  Дмитром Козацьким із позивним «Орест».

Зазначимо, що з метою створення рівних можливостей для всіх учасників автограф-сесії кількість примірників для підписання обмежується 5-ма екземплярами.

Світлини Дмитра Козацького розлетілися українськими та світовими ЗМІ, ставши фіксацією героїчного опору України у війні з росією. Фото «Світло переможе!», де зображено воїна в променях сонця на «Азовсталі» – легендарний автопортрет, зроблений Дмитром із позивним «Орест» у травні 2022 року під час героїчної оборони Маріупольської «фортеці». Ця світлина ввійшла до найкращих фото 2022 року за версією газети The Guardian.

Нагадаємо: до 10-ї річниці російсько-української війни, 23 лютого, Укрпошта представила новий поштовий випуск «І буде весна!» з найкращими світлинами воєнного часу, яким вшанувала героїчний спротив українського народу у війні, що триває вже 10 років. 

У церемонії урочистого спецпогашення взяли участь головна редакторка онлайн-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва, полковник Збройних сил України, заступник Головнокомандувача ЗСУ, Герой України Вадим Сухаревський, дизайнер поштового випуску Володимир Таран та генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський. 

Придбати випуск можна тут postmark.ukrposhta.ua

Довідково: 1 березня 1992 року вийшли перші після проголошення незалежності марки України. Вони були присвячені 500-річчю українського козацтва та 100-річчю першого поселення українців в Канаді. Урочиста церемонія спецпогашення проходила в приміщенні київського головпоштамту. Саме на цих марках вперше було зазначено «Пошта України».

Запрошуємо на зустріч з Героєм!