Укрпошта презентувала поштовий блок «І буде весна» до 10-ї річниці війни

23.02.2024

Сьогодні, 23 лютого, напередодні другої річниці повномасштабного нападу росії на Україну, Укрпошта ввела в обіг поштовий блок «І буде весна!». Урочисте погашення штемпелем «Перший день» пройшло в столичному головпоштамті. Спецпогашення також відбулися в Києві на Лівобережному поштамті та в регіонах нашої країни.

Введення в обіг нового поштового випуску «І буде весна!» пройшло за участі генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, полковника Збройних сил України, заступника Головнокомандувача ЗСУ, Героя України Вадима Сухаревського, журналістки, головної редакторки онлайн-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєвої та автора поштового випуску Володимира Тарана.

«10 років тому для мене почалася ця страшна війна. Уранці, 27 лютого, батьки повідомили, що через залізничні колії їдуть російські танки. Трохи згодом почалося блокування військових баз у Криму. За ці десять років ми дуже змінилися, зміцніли. Наша війна почалася в Криму, і має закінчитися перемогою України саме в Криму», – прокоментувала Севгіль Мусаєва, головна редакторка онлайн-видання «Українська правда».

У рамках заходу відбулося відкриття фотовиставки з однойменною назвою «І буде весна!». Партнерами проєкту виступила медіаорганізація Ukraїner, яка з 2016 року досліджує Україну та український контекст, а також транслює самобутність всього українського у світ, перекладаючи десятками мов.

«На марці зображено 4 знакові світлини за ці 10 років: Крим, Харків, Бахмут, Маріуполь. Вони назавжди залишаться в історії нашої держави, у пам'яті кожного з нас. Попри важку тему, якій присвячений сьогодні поштовий блок Укрпошти, ми точно знаємо: буде весна і буде Перемога», – прокоментував Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Експозицію складають 30 унікальних світлин, які відображають наслідки кровопролитної та руйнівної війни, а також фіксують героїзм, стійкість та незламність українців. Кияни та гості столиці мають змогу відвідати виставку протягом місяця. Фотопроєкт розміщено в операційній залі головпоштамту за адресою вул. Хрещатик, 22.

«Історично склалося, що Україні суджено стати форпостом між цивілізацією та болотами. Саме так принципово з 2014 року називаю ту країну. Наш народ хоче і знає, куди йти, щоб розвивати державу, здобувати Перемогу. Армія, яка є частиною народу та дзеркалом суспільства з 2014 і по сьогодні виконує свої обов'язки, зупиняючи такого великого та масштабного суперника. Будемо сильні! Маємо стояти!», – прокоментував Вадим Сухаревський, полковник Збройних сил України, заступник Головнокомандувача ЗСУ.

Тираж блоку – 250 000 примірників, вартість – 90 грн. Тираж конверта «Перший день» – 50 000 примірників. Випуск також містить художній конверт, 4 картки, презентаційну папку і сувенірну рамку.

Відсьогодні придбати поштовий блок із зображеннями одних з найвідоміших світлин воєнного часу, якими Укрпошта вшановує героїчний спротив українців народу російському агресору, можна у відділеннях по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

Одночасно з продажем випуску «І буде весна!», 23 лютого, у Поштовому маркеті відкрився продаж благодійного набору, який містить новий зразок презентаційної папки «ПТН ПНХ! Бородянка» з комплектом продукції, випущеної Укрпоштою 24.02.2023 році, а також папку «І буде весна!».

Кількість наборів обмежена — 500 шт. 1000 грн з продажу кожного набору будуть спрямовані Укрпоштою на облаштування шкільних укриттів.