«Укрпошта завжди поруч з вами»: компанія презентувала поштові марки в день свого 30-річчя

02.02.2024

У день свого 30-річчя, 02 лютого, національний поштовий оператор офіційно презентував поштовий випуск «Укрпошта завжди поруч з вами» в серії «Героїчні професії».

Урочиста церемонія погашення спеціальним штемпелем «Перший день» пройшла в приміщенні головпоштамту (вул. Хрещатик, 22) за участі генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, автора випуску Віктора Грудакова та героїчних працівниць компанії: Ганни Леготкіної, начальниці пересувного відділення Сумської області, Марії Сосновської, територіального менеджера Харківського області та Айгуль Лобової, начальниці пересувного відділення Донецької області. Цього дня погашення також проходять на лівобережному поштамті міста Києва (вул. А. Шептицького 16/4) та в обласних центрах країни. Як і раніше, штемпелі АР Крим та м. Севастополь прикріплені до Києва, Луганської області — до Покровська Донецької області.

«Надзвичайно приємно запускати марку, присвячену поштовикам разом з сміливими, відданими та героїчними колегами. Дякую понад 40 000 команді Укрпошти за нелегку роботу, за те, що надаєте послуги в кожному місті та селі країни, навіть там, де це небезпечно. Попереду — великі плани та масштабні проєкти. Укрпошта точно стане ще сучаснішою, потужнішою, зручнішою, залишаючись такою ж рідною та міцною», — прокоментував Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Під час заходу спецпогашення всім гостям було представлено ролик, присвячений героїчним працівникам Укрпошти. Саме ці люди попри постійні обстріли України та подеколи загрози для власного життя докладають максимум зусиль, щоб доставляти пенсії, забезпечувати логістику всередині країни та за її межами, відновлювати життя на звільнених територіях, працювати в умовах закритого неба, долучатися до важливих соціальних проєктів та дивувати світ легендарними поштовими марками. Відео можна переглянути за посиланням.

Поштовий блок складається з двох марок: «Укрпошта доставляє» та «ЗСУ перемагають». На них зображено пересувне відділення Укрпошти, яке приїхало в населений пункт відразу після його звільнення Збройними силами України. Тираж блоку — 200 000 примірників, з яких 6 100 – неперфорованих з наддруком «Укрпошта 30 років». Тираж конверта «Перший день» — 40 000 примірників, картки — 96 000 примірників. Номінал марок — М = 30 грн (відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 250 г у межах України). Художник поштового блоку, конвертів та штемпелів «Перший день» — Віктор Грудаков. Дизайн штемпелів спецпогашення — Оксани Шуклінової.
Відсьогодні придбати блок «Укрпошта завжди поруч з вами» можна у відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині

Нагадаємо: випуск «Героїчні професії» присвячено людям різних спеціальностей, які працюють заради Перемоги нашої країни та її громадян. Героїчну серію у 2023 році розпочав поштовий блок «Воїни світла. Воїни добра», 04 листопада 2023 року вона поповнилася випуском «Залізні люди», а сьогодні до колекції додався блок «Укрпошта завжди поруч з вами».