Укрпошта забезпечила безперебійність роботи своїх відділень завдяки допомозі ЄБРР

25.01.2024

Завдяки отриманому гранту в розмірі 4,5 мільйони євро від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), АТ «Укрпошта» у 2023 році успішно реалізувало проєкт з розгортання "точок незламності" на основі мережі поштових відділень, придбавши 1716 електрогенераторів різної потужності та 1552 терміналів супутникового інтернету Starlink з річною підпискою.


У результаті співпраці з європейським партнером Укрпошта забезпечила безперебійність роботи поштових відділень, особливо у віддалених та постраждалих від війни регіонах України. Електрогенератори та супутникові Інтернет-термінали Starlink забезпечують стабільне підключення до мережі, що, в свою чергу, гарантує українцям безперебійний доступ до поштових та фінансових послуг.

Нагадаємо, що в кінці 2022 року Європейський банк реконструкції та розвитку схвалив грант для АТ «Укрпошта» в розмірі 4,5 мільйони для забезпечення безперебійності роботи поштових відділень у разі відсутності електроенергії та зв’язку. Проєкт було зареєстровано як міжнародну технічну допомогу в Секретаріаті Кабінету Міністрів України за № 5174.

Довідково: попереднім успішнім проєктом Укрпошти спільно з ЄБРР став запуск 1600+ пересувних відділень поштового зв’язку протягом 2021-2022 років. Відтак, бригади пересувних відділень доставляють українцям ліки, періодику та посилки, приймають оплату за комунальні платежі та ін. ПВПЗ – це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та хутори з населенням до 1200 жителів, аби мешканці навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги.