У 2024 році Укрпошта планує розбудовувати мережу вантажних відділень

25.01.2024

Укрпошта відкриває вантажні відділення всюди по Україні. На першому етапі — 41 в обласних центрах вже у 2024 році. Чому визріла потреба у нововведенні, хто його насамперед оцінить, та що далі? Деталі — нижче.

Без зволікань та очікувань

Аналізуючи запити клієнтів і партнерів та попит на послуги, компанія вирішила запровадити проєкт вантажних відділень, які б зосереджувалися на прийманні та видачі відправлень. Жодних черг, зумовлених сплатою комунальних чи будь-яких інших рахунків та отриманням пенсій, — лише швидкість та якість. Нововведення передусім позбавить зайвих клопотів українських підприємців, обсяги відправлень яких значні.

У вантажних відділеннях доступні:

  • надсилання й відправлення посилок (по Україні та світу) вагою до 30 кг з максимальною стороною 200 см;
  • післяплата за товари;
  • купівля паковання.

У перспективі розглядається підвищення вагових критеріїв чи робота без вагових обмежень.

Мережа

По-перше, 13 відділень у Харкові, Одесі, Хмельницькому та Чернівцях, що розташовані на базарах, вже переформатовано у вантажні.

По-друге, впродовж року буде відкрито 41 нове вантажне відділення в обласних центрах країни. Варто зазначити, що компанія зважатиме на потреби українського бізнесу, тож мережа вантажних відділень згодом охопить і інші ключові міста країни з чисельністю населення 80+ тисяч. Перше вже зустрічає клієнтів у Харкові за адресою: проспект Героїв Харкова, 118.

У вантажних відділеннях передбачається фронт-лінія для приймання дрібних відправлень та рампа з можливістю під’їзду 5- й 10-тонних вантажівок.

«Клієнти хочуть отримувати якісний сервіс, тож ринок спрямовує, куди рухатися попри всі труднощі воєнного часу. Укрпошта запускає вантажні відділення, максимально адаптовані до приймання й видачі великих обсягів відправлень. Для суттєвого прискорення логістичних процесів передбачено контейнерний обмін. До того ж нововведення дасть змогу розвантажити інші відділення та акцентуватися там на соціальних послугах», — прокоментував заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі Йосип Борнак.

Ознайомитися з графіками роботи відділень можна на сайті.

Щоденно компанія надає поштові, фінансові й інші послуги у понад 27 000 населених пунктах України — і мегаполісах, і невеликих селах. Десь — у стаціонарних відділеннях, десь — на новеньких автівках, проте завжди — поруч. А завдяки співпраці Укрпошти з національними поштовими операторами інших країн українцям доступні ≈660 тис. відділень по всьому світу.