Укрпошта попереджає про нові шахрайські розсилки!

08.01.2024

Шановні клієнти, останнім часом багато з вас могли отримати SMS-повідомлення наступного змісту:

Звертаємо вашу увагу, що ці повідомлення розсилаються шахраями, які використовують бренд компанії Укрпошта. В такий спосіб ошуканці можуть незаконно отримати ваші персональні та фінансові дані: ПІБ, номери телефонів та номери карт і як наслідок незаконно заволодіти вашими особистими коштами.

Важливо! Якщо ви отримали подібні підозрілі повідомлення - видаляйте його, не відкриваючи, інакше є ризик того, що ваш телефон буде зламано.

 Деякі рекомендації, які допоможуть вам не стати жертвами шахраїв:

  • Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями. Єдиним офіційним сайтом Укрпошти є https://www.ukrposhta.ua/ua . Також офіційний сайт інтернет-магазину Укрпошти: https://postmark.ukrposhta.ua/
  • Отримуйте дані про надходження посилки на лише офіційному сайті Укрпошти або у застосунку.
  • Перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних – навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт.
  • Не повідомляйте стороннім людям коди-підтвердження, які приходять у SMS-повідомленнях або безпосередньо у застосунки.

У випадку, якщо ви все ж таки ввели свої особисті дані та/або дані своїх платіжних пластикових карт на фішингових сайтах, радимо негайно звернутися до технічної підтримки вашого банку.

Звертаємо вашу увагу на те, що єдиним офіційним сайтом Укрпошти є https://www.ukrposhta.ua/ua

Служба інформаційної безпеки Укрпошти наразі займається вирішенням цього питання. Також ми звернулися до кіберполіції з проханням перевірити діяльність осіб, які причетні до розсилок "фейкових" повідомлень на предмет  шахрайських дій щодо громадян України.

Будьте обачними!