Укрпошта передала 1 500 000 гривень на допомогу зоопритулкам

29.12.2023

З початком повномасштабної війни кількість тварин, які залишились без господарів та потребують допомоги, неабияк зросла, а зоопритулки заповнені вкрай. Одним із благодійних напрямків, куди Укрпошта спрямувала вектор своєї уваги, є допомога чотирилапим та організаціям, що ними опікуються.

Завдяки вирученим коштам з поштової марки «Пес Патрон», національний поштовий оператор передав 1 500 000 грн притулкам та центрам захисту і реабілітації та перетримки тварин — Best Friends у селищі Макарів, Gostomel Shelter у селищі Гостомель, що на Київщині та «Дворняшкам Дім» у Києві.

«Зима — складний період для безпритульних тварин та закладів, які ними опікуються. Адже потрібно підтримувати тепло в приміщеннях, де живуть хвостаті, годувати їх теплою їжею, лікувати та вакцинувати. Кожен з вас просто зараз може придбати поштову марку «Пес Патрон» в нашому онлайн-магазині і допомогти фінансово тим, хто дбає про братів наших менших. Крім матеріальної підтримки, можна стати волонтером, опікуном або власником тваринки, яка щодня чекає на свого господаря», — прокоментував Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Нагадаємо: поштова марка «Пес Патрон», стала першою благодійною маркою України, яку Укрпошта презентувала 01 вересня 2022 року. Національний поштовий оператор ініціював чимало благодійних проєктів, ознайомитися та долучитися до яких можна за посиланням. Замовляючи поштові марки й аудіолистівки, є можливість задонатити на підтримку ЗСУ й ДСНС, дитячих будинків та зоопритулків, відновлення культурних об’єктів і облаштування шкільних укриттів.