Укрпошта оновлює тарифи на міжнародні відправлення та універсальні послуги

01.12.2023

Попри повномасштабну війну та складну економічну ситуацію в країні, Укрпошта впродовж двох років утримувала тарифи на універсальні послуги, а саме: пересилання листів та поштових карток, а також продовжувала надавати гнучкі системи знижок для корпоративних клієнтів на міжнародну доставку. Компанія забезпечує повний спектр послуг, створючи для своїх клієнтів нові зручні сервіси. Інфляція, зростання цін, руйнування автотранспорту, збільшення витрат на логістику через закрите небо, зміна маршрутів змусили передивиться деякі тарифи, проте, незважаючи на це, цінова політика Укрпошти залишається найнижчою на ринку. 

У 2024 році Укрпошта підтримує стабільні тарифи для міжнародної доставки. Без змін залишиться значна кількість тарифів на міжнародні відправлення для клієнтів Укрпошти, а саме:

  • тарифи на дрібні пакети PRIME та EMS-відправлення;
  • продовжить діяти накопичувальна програма знижок для дрібних пакетів та PRIME;
  • welcome-знижка для онлайн-сервісів у розмірі 3%-5% на пересилання EMS-відправлення залишається, але відміняється 3%-5% на пересилання посилок за кордон;
  • продовжують діяти спеціальні тарифи до Польщі, Німеччини, Канади, Латвії, Естонії, Литви;
  • для більшості країн тарифи на посилки  до 30 кг залишається без змін.

Перегляд тарифів на міжнародні відправлення відбудеться для пересилань до країн Південної та Південної-Східної Азії. Ціна за 1 кг на відправлення посилки з пріоритетним сервісом доставки буде відрізнятися від  відправлення з непріоритетним сервісом на 1.1 дол. США.

Тариф на доставку листів за кордон збільшиться на 1 дол.США для відправлень вагою від 250 до 1000 г, а також для відправлень від 1000 до 2000 г. Таким чином, доставка кореспонденції для пріоритетних листів буде становити 16,50 та 20,00 дол. відповідно. 

У 2024 році Укропшта оновить автоматизовані сортувальної лінії для міжнародних листів, що значно покращить операційні процеси доставки простих відправлень без треку. 

Варто зауважити, що починаючи з січня 2022 Укрпошта вперше переглядає тарифи на відправлення листів за кордон.

Також згідно з рішенням НКРЗІ переглядаються тарифи на універсальні послуги по Україні, які було встановлено з 01.01.2022 року. Тариф на пересилку внутрішніх простих листів (без оголошеної цінності вагою до 50 г і поштові картки) збільшиться на 3 грн, внутрішні листи масою понад 50 до 250 грамів - на 12 грн, листи понад 250 до 1000 грамів зростуть на 9 грн, листи понад 1000 до 2000 грамів - на 12 гри. Тарифи вказано без урахування ПДВ. 

Крім того, відбувся перегляд вартості літерних поштових марок, в т.ч. надрукованих на конвертах і картках.  З січня 2024 року лише за допомогою 4-х основних номіналів U = 15 грн, G = 1 дол.США, N = 1,5 дол.США, Р = 5 дол.США можна буде сплатити вартість письмової кореспонденції відповідно нових тарифів. Це дасть змогу пришвидшити та оптимізувати процес оформлення і приймання листів як для клієнта, так і для оператора поштового відділення. При цьому, інші літерні стандартні поштові марки залишаються дійсними для оплати ПК і також будуть доступні для придбання у Поштовому маркеті Укрпошти до моменту їх повного споживання. 

У зв'язку з переоцінкою з 01.01.2024 р. літерних поштових марок окремі позиції товарів у Поштовому маркеті будуть тимчасово недоступні для придбання.

Нові тарифи почнуть діяти з 01.01.2024

Щоденно стаціонарні та пересувні відділення обслуговують всю Україну, крім тимчасово окупованих територій. Відтак жителі понад 27 000 населених пунктів — і мегаполісів, і невеликих сіл — отримують сучасні поштові, логістичні й фінансові послуги. Укрпошта є членом Всесвітнього поштового союзу та співпрацює зі 192 національними поштовими операторами. Завдяки співпраці компанії з поштами інших країн українцям доступні ≈660 тис. відділень по всьому світу. 

З оновленнями можна ознайомитися на сайті Укрпошти