У центрі Києва відкрилася казкова майстерня Диводія: 40 тисяч конвертів з дитячими листами роз’їдуться всією Україною

21.12.2023

Сьогодні, 21 грудня, Укрпошта та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) показали залаштунки казкової майстерні Диводія та офіційно відкрили її для всіх охочих.

«Війна спричинила чимало труднощів для дітей. Ініціатива “Диводій”, започаткована ЮНІСЕФ та Укрпоштою, дарує українським дітям відчуття свята, розкіш спілкування та надію на краще майбутнє. Ми отримали тисячі чудових малюнків і листів від дітей з усіх куточків України, які захотіли поділитися святковим настроєм із маленькими співгромадянами. Діти — це майбутнє України. Дуже важливо, щоб їхня віра в майбутнє не згасала!» — зазначив Мунір Мамедзаде, голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Всі, хто завітав до головної пошти країни, здивовано озиралися, а ще:

  • підгледіли, як ельфи невтомно пакують у конверти листи з найзаповітнішими дитячими бажаннями та різдвяні малюнки;
  • послухали, що маленькі Диводії насамперед бажали іншим дітям;
  • завантажили перші мішки з дитячими листами в дивоавтівку, щоб кожен знайшов свого отримувача.

«Напередодні зимових свят діти очікують дива, а цьогоріч — тим паче. Завдяки диводійству Укрпошти та ЮНІСЕФ 40 тисяч конвертів з теплими дитячими листами й різдвяними малюнками роз’їдуться всією країною. Диводоставку отримають всі, хто її потребує», — зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Майстерня Диводія, що вигулькнула (о, диво!) у головпоштамті на вулиці Хрещатик, 22, буде відчиненою:

  • 21 грудня до 20:00;
  • 22 грудня з 10:00 до 20:00;
  • 23 грудня з 10:00 до 15:00.

Приходьте зачаровуватися, мріяти та фотографуватися.

P. S. Вхід — з боку вулиці Хрещатик. На дверях видніється напис «Майстерня Диводія», тож не оминете.

Нагадаємо, що 1 грудня у межах Новорічної поштової резиденції було запущено єднальну ініціативу «Диводій», в межах якої кожна дитина отримала можливість написати світлого листа іншій дитині — створити диво, а відтак стати Диводієм.

По всій країні зосереджені куточки «Диводій», що чекатимуть малечу на майстер-класи з виготовлення власноруч ялинкових прикрас і зимового декору та на спілкування 20, 23, 27 та 30 грудня та 3 січня. Адреси та графіки диводійств розміщені за посиланням.