Обʼєднуємо особливі свята: Укрпошта презентувала поштову марку «Подарунки Святого Миколая»

06.12.2023

Сьогодні, у День святого Миколая, яке цьогоріч уперше відзначаємо в Україні 6 грудня, одночасно з Днем Збройних Сил України, Укрпошта вводить в обіг благодійну поштову марку «Подарунки Святого Миколая». Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» відбувається в Києві на правому і лівому берегах столиці: на головпоштамті, що на Майдані Незалежності, і на Лівобережному поштамті. Спецпогашення – у всіх регіонах України. Штемпелі тимчасово окупованих територій АР Крим та м. Севастополя працюватимуть на Київському головпоштамті; штемпель Луганської області прикріплено до міста Добропілля (Донецька область).

Тираж поштової марки складає 600 000 примірників. Номінал марки — М = 18 грн (відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 250 г у межах України).) + 5,00 грн (благодійна складова). Ціна маркового аркуша — 115 грн. До поштової марки Укрпоштою традиційно випущено конверт «Перший день» та художню картку.

Виручені від продажу поштової марки донатні кошти будуть направлені на підтримку Збройних Сил України.

На поштовому випуску «Подарунки Святого Миколая» в інтерпретації відомого українського художника-ілюстратора Костя Лавро вдалося поєднати два значущих для українців свята. Зберігши традиційно-дитячий образ святого Миколая — доброго дідуся-чарівника, художник майстерно відтворив та доповнив його актуальними деталями. Так, Миколай не летить по небу на санях, а їде на козацькому коні. За плечима в нього камуфляжний мішок, наповнений військовою технікою: літаками, танками, ракетами, які вкрай необхідні українському війську для нашої Перемоги.

На поштовій марці символічно відтворена перемога над ворогом: під копитами коня роздавлений символ росії — двоголовий орел, якогог Миколай пронизує палицею, ніби списом.

Відсьогодні придбати марку можна у відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

Нагадаємо: у рамках новорічної кампанії Укрпошта запустила благодійну ініціативу «Пак теплих подяк» для наших захисників та захисниць. Мета проєкту – подарувати трішки тепла та забезпечити найнеобхіднішими речами Сили безпеки й оборони України, які зараз знаходяться на передовій. Придбати «підвішений» пакунок можна в Поштовому маркеті, а їх доставку організує національний поштовий оператор.

Окрім «Паків теплих подяк», кожен може відправити малюнки та листи, якими Укрпошта доповнить ці набори та все разом доставить нашим військовим. Слова подяки та тепла надсилайте за адресою: вул. Хрещатик, 22, м. Київ, 01001

Укрпошта ініціювала чимало благодійних проєктів, ознайомитися та долучитися до яких можна за посиланням. Замовляючи поштові марки й аудіолистівки, ви автоматично донатити на підтримку ЗСУ й ДСНС, дитячих будинків та зоопритулків, відновлення культурних об’єктів і облаштування шкільних укриттів.