Обережно! Шахраї

23.11.2023

Обережно! Шахраї

Шановні клієнти, в останні дні декому з вас надходили SMS-повідомлення наступного змісту:

«Повідомляємо, що ми не можемо доставити вашу посилку через відсутність адреси. Адреса оновлення (далі вказано шахрайські сайти). Будь ласка, надішліть відповідь…».

Такі повідомлення розсилаються шахраями, які використовують бренд компанії Укрпошта. Є висока вірогідність, що в такий спосіб ошуканці можуть незаконно отримати ваші персональні та фінансові дані: ПІБ, номери телефонів та номери карт і як наслідок незаконно заволодіти вашими особистими коштами.

Важливо! Якщо ви отримали подібне підозріле повідомлення - видаляйте його, не відкриваючи. Ні в якому разі не відповідайте на такі SMS-повідомлення та не переходьте за посиланням. Є великий ризик того, що ваш телефон буде зламано.

У випадку, якщо ви все ж таки ввели свої особисті дані та/або дані своїх платіжних пластикових карт на фішингових сайтах, радимо негайно звернутися до технічної підтримки вашого банку.

Звертаємо вашу увагу на те, що єдиним офіційним сайтом Укрпошти є https://www.ukrposhta.ua/ua

У разі отримання шахрайських повідомлень, а також з будь-яких питань просимо звертатися в контакт-центр за телефоном 0 800 300 545, писати на електронну адресу [email protected] або до офіційних каналів Укрпошти в соціальних мережах.

Служба інформаційної безпеки Укрпошти наразі займається вирішенням цього питання.

Будьте обачними!