Укрпошта отримала спеціальну нагороду від Смітсонівського національного поштового музею

08.11.2023

Днями у Вашингтоні (Сполучені Штати Америки) Укрпошті вручили спеціальну відзнаку від Смітсонівського національного поштового музею. Церемонія пройшла за участі Посла України в США Оксани Маркарової, Першого секретаря Катерини Смаглій, Міністра Смітсонівського інституту Лонні Г. Банча III, генерального поштмейстера США Луї Деджоя та директора Національного поштового музею Еліота Грубера.

Почесною відзнакою один з найвідоміших світових поштових музеїв визнав професійну стійкість і надзвичайні зусилля колективу Укрпошти з надання послуг клієнтам під час повномасштабної війни. Окрім того, було високо оцінено позитивний внесок компанії в історію пошти та філателії перед лицем надзвичайних випробувань. Нагороду від імені національного поштового оператора отримав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

«Такі нагороди свідчать про глобальну підтримку нашої держави цивілізованим світом. Укрпошта, у свою чергу, відчуває свою причетність до великої корисної справи. Усе це було б неможливим без кропіткої роботи нашої міжнародної команди та клієнтів, які довіряють Укрпошті доставку на ринок США. Це надихає нас та стає поштовхом для того, щоб покращувати свої результати, досягати нових цілей та йти вперед до Перемоги», – прокоментував Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Як підкреслив директор Смітсонівського поштового музею Еліот Грубер, «сьогодні Укрпошта робить щось значно важливіше за те, що визначено рамками її статутної діяльності. Вона дає надію. Надихає. Дає спасіння та оптимізм. Вона є рятівним колом для самого життя. Ліки, пенсії, продукти, які її працівники доставляють у найвіддаленіші й пошматовані війною населені пункти, є справжніми дарами життя для їхніх мешканців».

Нагадаємо: поштові марки, випущені Укрпоштою від початку повномасштабної війни, здобули світове визнання та високу популярність. Марка «Русскій воєнний корабль, іді… !» представлена як експонат у Смітсонівському поштовому музеї та в Національному морському музеї Великої Британії. Є в колекціях принца Чарльза та Анджея Дуди.

Завдячуючи саме цій вже легендарній поштовій марці Укрпошта стала тріумфаторкою престижної премії «World Post & Parcel Awards – 2023», отримавши відзнаку «Філателістична кампанія».

Довідково:

Національний поштовий музей Смітсонівського інституту розташований в історичній будівлі міської пошти, яка була побудована в 1914 році і слугувала поштою Вашингтона з 1914 по 1986 рік. У Національному музеї пошти зберігається одна з найбільших і найважливіших філателістичних та поштових колекцій у світі, а також один із найповніших у світі бібліотечних ресурсів з філателії та історії пошти.