Півтора року співпраці Укрпошти та Укрзалізниці: перевезено ≈15 млн відправлень та виплачено ≈170 млн грн евакуйованим

03.11.2023

В Укрпошти й Укрзалізниці спільною є не лише основа «укр», а й проєкти, що реалізуються для підтримки українців та України. А коли, як не до Дня залізничника, про них згадати?

Не лише безпосередні обов’язки, а й вагома підтримка українців та України

У березні 2022 року Укрпошта й Укрзалізниця долучилися до державної програми релокації бізнесу на безпечні території, що спрямована на збереження виробничого й трудового потенціалу України.

З початку повномасштабної війни зросло навантаження на автомагістралі, і автівки стояли в заторах та на численних блокпостах. Немало транспорту на окупованих територіях було втрачено. Немало ж було залучено до вирішення гуманітарних і державних завдань. Відтак Укрпошта шукала альтернативи, аби забезпечувати безперебійну доставку. Спільно з Укрзалізницею у квітні 2022 року було запущено проєкт «Залізна пошта», що дало змогу доставляти вантажі, зокрема гуманітарні, на головних українських напрямках. Відтоді 15 поштових вагонів здійснили понад 6 тис. рейсів між шістьма містами: Києвом, Львовом, Івано-Франківськом, Одесою, Дніпром та Харковом. Зокрема й туди, де це для інших неможливо чи небезпечно. Завдяки синергії двох великих компаній вже перевезено майже 15 млн відправлень. Найбільш завантаженими поштовими напрямками лишаються Київ, Львів та Дніпро.

У партнерстві з Укрзалізницею та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України організовано виплату фінансової допомоги українцям, що евакуювалися з небезпечних зон. З травня 2022 року по вересень 2023-го більш як 70 тис. пасажирів, що евакуювалися залізницею, виплачено майже 170 млн грн.

Про залізних людей — по-поштовому

1 листопада 2023 року випущено поштовий блок «Героїчні професії. Залізні люди», що змальовує одну з-поміж безлічі історій непоборних та самовідданих залізничників. Йдеться про 3 травня 2023 року, коли під час повітряної тривоги у Херсоні було обстріляно залізничний вокзал. Попри хаос та загрозу життю залізничники злагоджено надали медичну допомогу пораненому провіднику, відчепили охоплений полум’ям вагон, а пасажирів пересадили до вцілілих. Того дня потяг №109 Херсон – Львів вирушив із затримкою лиш на 14 хвилин, а 4 травня за графіком прибув до Львова.

Попит на новинку шалений, проте ви ще встигаєте її замовити у поштовому маркеті.

Підсумки, де ми пишаємося нашим партнерством

Укрпошта та Укрзалізниця є міцним тандемом, який зосередився на протистоянні ворогу й роботі задля спільної перемоги. Ми долучаємося до важливих для країни ініціатив, покращуємо сервіс, запускаємо нововведення — і будемо й надалі, пліч-о-пліч та невпинно, рухатися до найбажанішого.