Зброя буде: Укрпошта готує новий благодійний поштовий випуск

25.09.2023

29 вересня Укрпошта вводить в обіг поштовий блок «Зброя Перемоги. Світ з Україною», який продовжує випуск «Зброя Перемоги» 2022 року. Поштовий блок включає марки з найкращими зразками іноземної зброї, що була надана країнами – учасницями міжнародної коаліції на підтримку України. Спецпогашення пройдуть 29 вересня в Києві та регіонах України.

Тираж поштового блоку — 160 000 примірників. Номінал кожної марки — F = 23,00 грн (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України) + 2,00 грн (додатковий номінал, призначений для відрахування на благодійні цілі). Його вартість становить 150 грн, з яких 12 грн — донат. Також до поштового блоку випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та картку.

«Західна зброя, яку сьогодні щоденно використовують на полі бою Збройні Сили України, допомагає нищити ворога, його техніку й пункти базування. Українські військові показали світові свою вмотивованість, високу майстерність та вміння швидко опановувати нове озброєння. Для встановлення миру, який неможливий без повної перемоги України над росією, нам ще не вистачає важкої техніки, авіації. Віримо: незабаром завдяки нашим партнерам арсенал розшириться, а поки власними силами підтримуємо ЗСУ, купуючи поштові марки Укрпошти з благодійною складовою. Зібрані кошти підуть на придбання засобів боротьби проти окупантів», — прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

З початку повномасштабної війни Україна отримала різноманітне озброєння від країн-союзників: важку артилерію, гранатомети, міномети, танки, реактивні системи залпового вогню, системи ППО тощо. На нових поштових марках зображені:

  • основні бойові танки Challenger 2 (Велика Британія) та Leopard 2 (Німеччина);
  • зенітно-ракетний комплекс Patriot (США);
  • самохідна артилерійська установка CAESAR (Франція);
  • бойова машина піхоти M2 Bradley (США).

Випуск створено за сприяння Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України, а також посольств США, Великої Британії, Німеччини та Франції в Україні.

Автори випуску — художники-графіки Сергій та Олександр Харуки. Митці мають вагомий досвід у створенні ескізів української поштової продукції. У 2018 році марковий аркуш «Комахи України» авторства Сергія й Олександра здобув престижну філателістичну нагороду — Grand Priх WIPA — і статус «Найкращої марки світу 2018».

Відсьогодні в поштовому маркеті відкривається передзамовлення на набір, який складається з поштового блоку, художнього конверта та картки. Одночасно можна придбати не більш як 10 поштових наборів. Для оформлення замовлення перейдіть за посиланням. Відправлення розпочнеться після 29 вересня — дати введення випуску в обіг. Кожен має змогу вже придбати конверт «Перший день», відправлення якого, на відміну від марок, здійснюватиметься за фактом замовлення.
Власники філателістичних абонементів вже отримали посилання на оплату цього поштового випуску на свої електронні скриньки, що активне до 28.09 включно.

Довідково: філателістичне мистецтво України закарбувало і завзяття, і жагу до перемоги, і нескореність, і біль, і мрії українців. Ознайомитися з першим поштовим випуском серії «Зброя Перемоги», а також усіма поштовими марками воєнного часу, зокрема благодійними, можна за посиланням.