Укрпошта підготувала філателістичні новинки — книгу «Поштові марки України 2022» та новий випуск ексклюзивного клясера

24.08.2023

У день Незалежності України Укрпошта представила книгу «Поштові марки України 2022», яка містить комплект марок, блоків та маркових аркушів, випущених Укрпоштою впродовж 2022 року, включно з легендарною маркою «Русскій воєнний корабль, іді … !».

Видання має благодійну мету — забезпечити Сили безпеки й оборони України морськими дронами, які допоможуть завдавати нищівних ударів по угрупованнях військ ворога.

Наклад — 4 тис. примірників. Вартість книги — 7 500 грн, з яких 1 500 грн — донат.

«Книга від Укрпошти є зібранням колекції поштових марок воєнного часу 2022 р.в., у сюжетах яких відтворено український спротив, волелюбність, завзяття та сміливість. І відсіч ворогу, і жагу до перемоги фіксують поштові марки, маленькі за розміром та великі за змістом», — прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Випуск супроводжує авторський текст з описом двома мовами — українською й англійською. Поштові марки вкладені в книгу за допомогою клімташе, що забезпечує їх надійний захист та мобільність.

Книга «Поштові марки України 2022» доступна до замовлення в офіційному інтернет-магазині Укрпошти та філателістичних крамницях.

Також відсьогодні кожен охочий може стати власником нового випуску ексклюзивного клясера воєнного часу. Цього разу його обкладинку прикрасили випуски воєнного часу, здійснені Укрпоштою у I півріччі 2023 р.

Клясер виготовлений на замовлення Укрпошти всесвітньо відомим виробником аксесуарів для філателії Leuchtturm (Німеччина). Придбати новинку можна в поштовому маркеті та спеціалізованих філателістичних магазинах. Ціна клясера — 1 800 грн.