«Зухвалий пакет», що не знає собі ціну: у відділеннях Укрпошти безкоштовно упаковуються відправлення до 500 г

17.08.2023

Для клієнтів, які відправляють посилки до 500 г, у відділеннях Укрпошти пропонується безкоштовне паковання. На що спрямована ініціатива та чому визріла у ній потреба — нижче.

Аби була можливість якісно, без зайвих згинів, наліплювати адресний ярлик на посилки, що менші, ніж розмір наліпки (< 10×10 см), а клієнти уникнули неочікуваних витрат, було вирішено упаковувати відправлення до 500 г безкоштовно. Відтак у відділеннях з’явився поліетиленовий «зухвалий пакет». Його розмір — 22×30 см.

Всі, хто вже тримав його у руках, знають, що «зухвалий пакет» не знає собі ціну, а відтак не продається. На ньому комічно зазначаються ключові переваги доставки Укрпоштою:

  • «моя доставка коштує по-людськи»;
  • «навідуюсь куди хоч, бо трансфер Укрпоштою — хоч куди»;
  • «можу й завіятися, тож створюйте і пильнуйте мене онлайн: на сайті й у мобільному застосунку» (самоіронія — не інакше).

І якщо замалі відправлення неодмінно упаковуються додатково, то будь-які інші, вага яких не перевищує 500 г, а розміри відповідають вимогам, — за бажанням клієнтів.

«Ініціюючи безкоштовне паковання, Укрпошта подбала про те, щоб клієнтам було якомога зручніше відправляти посилки. Водночас вдалося стандартизувати замалі відправлення до 500 г, аби ті зчитувалися на автоматизованій сортувальній лінії. Ми реагуємо на вимоги часу і, можливо, в майбутньому реалізуємо безкоштовне паковання й для посилок від 500 г», — коментує заступниця генерального директора Укрпошти з розвитку бізнесу Олена Стьопіна.

Компанія невпинно поліпшує операційні процеси, що безпосередньо впливають на якість сервісу, і безкоштовне упакування відправлень до 500 г — логічний крок. Власне, як і запуск автоматизованих сортувальних ліній, що пришвидшує оброблення дрібних посилок у 8 разів. І стандартизація графіків роботи відділень. І диджиталізація, як-от можливість залишати заявки на переадресацію відправлень чи їх пошук на сайті та надсилати будь-які свої запити на електронну адресу [email protected]. Не зупиняємося. Далі — більше.