«Моя історія. 32 роки Незалежності» — виставковий проєкт Музею історії Києва спільно з Укрпоштою та НБУ

09.08.2023
Музей історії міста Києва об’єднався з Укрпоштою та Національним банком України, щоб створити масштабний мистецький проєкт до 32-ї річниці незалежності України «Моя історія. 32 роки Незалежності». 
 
«Моя історія. 32 роки Незалежності» — унікальна виставка, де в одному експозиційному просторі поєдналися 32 артоб’єкти відомих українських митців сучасності, поштові марки та монети, кожен із яких репрезентує по одному року незалежності України. Організатори через символи державності та мистецькі об’єкти намагалися показати важливі події української незалежності, ідеї й духовні цінності.
 
Історичну, інформативну та естетичну складову виставки доповнили поштові марки. Кураторська група проєкту зауважила, що поштовхом до створення виставки стали марки Укрпошти, а саме введення в обіг марки з кораблем, поява якої супроводжувалася неймовірною реакцією українців та нескінченними чергами.
 
«Поштові марки завжди були платформою для фіксації історичних подій, культурних надбань, легендарних героїв та образів. Останній рік вони документують складний шлях України до перемоги і право на власну самоідентифікацію. Марки воєнного часу від Укрпошти викликають неабиякий ажіотаж не лише в нашій країні, а й у всьому світі. Їх збирають і колекціонери, і люди, які ніколи не були пов’язані з філателією. Укрпошта передає до фонду Музею історії міста Києва колекцію марок, випущених за роки незалежності нашої держави, та вірить, що цей список незабаром поповнить марка, присвячена Перемозі», — зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський
 
На виставці «Моя історія. 32 роки Незалежності», крім поштових марок та монет, представлені твори мистецтва з приватних колекцій та музейних зібрань, відтак чимало з них було неможливо побачити дотепер. Артоб’єкти різноманітні за мистецьким втіленням, формами й ідеями. На експозиції презентовані і живопис, і скульптура, і декоративне мистецтво, і артінсталяції тощо.
 
Виставку можуть відвідати кияни та гості столиці з 9 серпня до 5 листопада в Музеї історії міста Києва.