Пряно й полум’яно: за мотивами поштової марки «Винищувачі зла» в «Останній Барикаді» готуватимуть коктейль

04.08.2023

З 7 серпня впродовж 16 днів в київському мистецько-гастрономічному просторі «Остання Барикада» можна буде скуштувати коктейль «Пряний борщ — винищувач зла», розроблений до випуску поштової марки «Винищувачі зла». 16 грн з кожного замовленого коктейлю перераховуватимуться на ЗСУ.

На поштовій марці «Винищувачі зла» зображено тертку з дірочками у формі літака F-16, на якій знищується кремль. Сатиричний ескіз наштовхнув на продовження «кулінарної» історії. Ідею створити коктейль, який би асоціювався з філателістичною новинкою, підхопила «Остання Барикада». Таким чином у її барному меню з’явився «Пряний борщ — винищувач зла».

Суму благодійного внеску, 16 грн, вибрано неспроста. Відразу ж простежується зв’язок з номіналом поштової марки — F+16,00 (16 грн з кожної будуть спрямовані на придбання безпілотників). Тож доки Україна очікує на F-16, ваші донати будуть тими «винищувачами», які ми спрямуємо проти зла.

Спротив ворогу лише наростає. Завдяки спільній ініціативі Укрпошти та «Останньої Барикади» він ще й філателістично-кулінарний.

Замовити поштову марку «Винищувачі зла» можна у поштовому маркеті. А скуштувати коктейль — до 22 серпня в «Останній Барикаді» на Майдані Незалежності, біля Лядських воріт. До речі, до коктейлю смакуватиме страва «Смажений путін» (наголос — на «і», але чому б не промовитися?).

Зазначимо, «Остання Барикада» — це мистецько-гастрономічний простір та музей трьох модерних українських революцій: Студентської революції на граніті 1990 року, Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2014 року. 100% українська кухня й перший 100% український бар та місце зустрічі тих, хто готовий обороняти свої цінності.