Поштова марка «Служба безпеки України»: Укрпошта презентує фінальний випуск героїчної серії

26.07.2023

26 липня Укрпошта офіційно вводить в обіг поштову марку «Служба безпеки України», яка є фінальним випуском героїчної серії «Слава Силам оборони і безпеки України!». Погашення спеціальним штемпелем «Перший день» відбудеться сьогодні в столиці, спецпогашення пройдуть в усіх регіонах нашої країни. Як і раніше, штемпелі АР Крим та міста Севастополя прикріплені до Києва.

З початку повномасштабного вторгнення співробітники Служби безпеки України роблять усе для нашої перемоги: звільняють українські території, виконують унікальні спецоперації, працюють у найгарячіших точках війни. Також СБУ протидіє впливу російських спецслужб, вичищаючи зрадників всередині країни, документує воєнні злочини рф для міжнародного трибуналу та нейтралізує ворожі кібератаки.

«Спільно з СБУ представляємо третій та завершальний поштовий випуск героїчної серії «Слава Силам оборони і безпеки України!», присвячений Службі безпеки. Маємо за честь закарбувати на марках спецпризначенців СБУ, які є реальними героями нашого часу, що виборюють незалежність та перемогу для нашої держави. У новинах уся країна бачить, як Служба безпеки щодня викриває колаборантів, руйнує їх підлі задуми та вселяє страх у ворогів постійною «бавовною», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Тираж поштової марки – 1 075 000 примірників. Номінал марки – F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України). Кількість марок у аркуші – 5+1. До марки випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та художню картку. Випуск здійснено за сприяння Служби безпеки України.

Автор поштового випуску заслужений художник України Олександр Охапкін.

СБУ є важливою складовою Сил безпеки та оборони України. Її спецпризначенці знищують окупантів та ворожу військову техніку на передовій, виконують антитерористичні та контрдиверсійні завдання. Військовослужбовці СБУ разом із Силами оборони захищали Київ, Харків, Чернігів, Суми, Луганську і Донецьку області, звільняли тимчасово окуповані території на Київщині, Одещині, Харківщині, Херсонщині та в Запорізькій області. Групи спецпризначенців утримували населені пункти Рубіжне, Білогорівка, Сєвєродонецьк і Бахмут.

За час великої війни унікальні спецоперації, виконані оперативно-бойовими підрозділами СБУ, ставлять високу професійну планку не тільки для українських колег, а й для спецпризначенців з інших країн. Деталі багатьох із цих операцій стануть відомі широкому загалу після перемоги, яку спецслужба щодня наближає разом з усіма українськими захисниками.

Поштові набори «Служба безпеки України» доступні у відділеннях Укрпошти по всій країні, онлайн в офіційному поштовому магазині та маркетплейсах eBay та Amazon.

Крім того, Укрпошта спільно з Службою безпеки України створили тематичний мерч: футболку «СБУ» та набір стікерпаків. Ексклюзивні новинки можна придбати в інтернет-магазині Укрпошти, перейшовши за посиланням.