«Винищувачі зла»: Укрпошта готується представити поштову марку з символом бойових літаків F-16

12.07.2023

Поки світова спільнота підсумовує результати стратегічних рішень Вільнюського саміту НАТО 2023, Укрпошта анонсує вихід нової марки «Винищувачі зла». Новий поштовий випуск присвячено бойовим літакам-винищувачам F-16, які вкрай потрібні нашим Збройним Силам у боротьбі з ворогом. Озброєння саме таким видом бойової авіації здатне кардинально змінити важіль сил на користь України у війні проти окупантів та захистити наше небо від ракетного терору, який чинить росія. Укрпошта, як один з каналів комунікацій нашої країни зі світом, своєю поштовою мовою акцентує увагу на ключових питаннях нашого сьогодення, одне з яких – надання Україні літаків F-16.

Погашення штемпелем «Перший день» відбудеться 4 серпня в м. Києві, спецпогашення в цей день пройде також у всіх регіонах України.

Відсьогодні відкривається передзамовлення на поштовий набір «Винищувачі зла», замовити можна в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

Поштовий набір містить марковий аркуш, художній конверт С6 і листівку. Онлайн можна замовити до 10 поштових наборів на одне замовлення. Відправка наборів розпочнеться з дати введення поштової марки в обіг.

Поштовий випуск «Винищувачі зла» містить чимало смислових та метафоричних деталей. На малюнку марки зображено, як Збройні Сили України вщент знищують московський кремль – символ «імперії зла», подрібнюючи його на терці, отвори якої зображено в формі літаків F-16. На конверті – обриси лицаря-штурмовика в шоломі у вигляді українського тризуба. Він – уособлення сили, волі, сміливості та честь воїнства, яке боронить рідну землю.

Цікаві особливості має і номінал поштової марки «Винищувачі зла» – F+16.00, де F відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України, а 16,00 – сума благодійного донату, який буде спрямовано на придбання безпілотників.

Тираж марки – 600 000 примірників. Кількість марок в аркуші – 4.

Автор поштової марки, конверта «Перший день», немаркованого художнього конверта та картки – Максим Паленко. Максима Паленка вже багато років знають як талановитого ілюстратора відомих видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Видавництво Старого Лева», проте з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну художник створив чимало антивоєнних плакатів. Графіка Максима «Маріупольська Покрова» була продана на аукціоні Saint Javelin за 22 тисячі доларів, які були використані на закупівлю дронів для України.

Власники філателістичних абонементів сьогодні отримають посилання на оплату цього випуску на свої електронні скриньки.