Укрпошта виплатила за червень майже 22,5 млн гривень пасажирам евакуаційних потягів та автомобільного транспорту

11.07.2023

За червень 2023 року Укрпошта виплатила майже 10 млн грн для понад 4 тис. пасажирів евакуаційних потягів на залізничних вокзалах Львова, Хмельницького, Житомира, Миколаєва та Дніпра.

Особливо великий потік українців, які вимушено покидають свої домівки, спостерігається в західному напрямку країни. Так, Львів та Хмельницький прийняли 1 535 та 1 522 пасажири.

З травня цього року Укрпошта розпочала надавати грошові виплати населенню, які виїжджають зі своїх населених пунктів автобусами. У червні таку допомогу надали в Одесі, Миколаєві та Львові для понад 5 тис. евакуйованих українців на суму 12,5 млн грн.

Довідково: виплати коштів пасажирам евакуаційних потягів та евакуаційного автомобільного транспорту – спільний проєкт реалізований Укрпоштою, Укрзалізницею та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Відомості про виплату грошової допомоги формуються обласними військовими адміністраціями, де зазначається кількість евакуйованих дітей та дорослих. Ці дані передаються працівникам Укрпошти, які на момент прибуття евакуаційного потяга чи автобуса до вокзалу міста-призначення організовують усе необхідне, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти.

Нагадаємо: з 6 червня команда Укрпошти організувала та продовжує виплату одноразової грошової допомоги від держави у розмірі 2000 грн для дорослих та 3000 грн для дітей та людей з інвалідністю на вокзалах Миколаєва, Одеси, Хмельницького та Львова, куди продовжують прибувати евакуйовані люди з районів затоплення. Допомогу отримали понад 8 000 людей.