Укрпошта випустить поштову марку, присвячену Головному управлінню розвідки

23.06.2023

23 червня в Поштовому маркеті відкривається передзамовлення на поштовий набір «Головне управління розвідки Міністерства оборони України». 30 червня, у день звільнення острова Зміїний від російських окупантів, відбудеться офіційне введення поштової марки в обіг. Погашення «Перший день» традиційно відбудеться в Києві, спецпогашення – у всіх регіонах України.

Про таємні та надскладні завдання, які виконують співробітники Головного управління розвідки, українцям стає відомо лише з часом. Воєнна розвідка Україна виконала низку операцій, що завадили ворогу захопити столицю та окупувати країну: дії спецпризначенців ГУР на Гостомельському аеродромі, операція зі звільнення острова Зміїний, штурмові операції з деокупації Харківщини, рейди до окупованого Маріуполя на «Азвовсталь», «бавовна» на ворожому аеродромі Енгельс.

Тираж поштової марки – 1 075 000 примірників. Номінал марки – F (23 грн) + 7,00 грн благодійність. Кількість марок в аркуші – 5+1 купон. До марки випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та художню картку. Випуск здійснено за сприяння ГУР МО України.

Бійці спеціальних підрозділів ГУР МО, таких як: «Кракен», «Шаман» та Інтернаціональний легіон – стали легендами цієї війни та таємничими супергероями. Вони відзначаються особливими навичками та вміннями, а з початком широкомасштабного вторгнення це – справжній «кошмар» для окупантів.

Поштова марка «Головне управління розвідки Міністерства оборони України» містить благодійну складову. Зібрані кошти будуть скеровані на придбання засобу «помсти», ударну силу якого невдовзі відчують на собі російські загарбники.

Підрозділи Головного управління розвідки працюють у ворожому тилу, займаються пошуком розвідданих, здобувають інформацію про противника, здійснюють диверсії, знищують ворожі транспортні комунікації, місця дислокації військ та пункти управління.

Мужністю та жертовністю українських розвідників захоплюється не лише Україна, а й весь світ.

З 23 червня в Поштовому маркеті відкривається передзамовлення на поштовий набір «Головне управління розвідки Міністерства оборони України», який включає поштовий блок, художній конверт та листівку. За передзамовленням можна купити не більше 10 наборів на одне замовлення. Для придбання набору перейдіть за посиланням. Відправка наборів розпочнеться з дати введення поштових марок в обіг, тобто з 30 червня.

Крім того, Укрпошта надає можливість усім бажаючим з різних куточків нашої країни попередньо замовити і конверт «Перший день», відправка якого, на відміну від наборів, буде здійснена за фактом замовлення.

Власники філателістичних абонементів сьогодні отримають посилання на оплату цього випуску на свої електронні скриньки.

Придбати новий поштовий випуск можна, починаючи з 30 червня у відділеннях Укрпошти по всій країні, офіційному філателістичному онлайн-магазині Укрпошти та на маркетплейсах eBay і Amazon.

Також у продажу передбачено лімітований ексклюзивний мерч Укрпошти спільно з ГУР МО: футболки «KOSHARA GUNTER» і «Жабʼяче озеро», стікерпак, термопляшка, сумка-шопер та килимок для комп’ютерної мишки.

На поштовій марці, конвертах та листівці зображено розвідників, які перебувають на бойових завданнях. Автор поштового випуску заслужений художник України Олександр Охапкін. Фото для картки надано ГУР МО України.

Поштова марка «Головне управління розвідки Міністерства оборони України» є продовженням серії «Слава силам оборони і безпеки України!», розпочатої Укрпоштою в травні з випуску «Гвардія наступу». Ці поштові випуски продовжують уславлення українських захисників і захисниць, які боронять нашу країну, захищаючи її суверенітет і територіальну цілісність. Нагадуємо, що у 2022 р. Укрпошта презентувала благодійний поштовий випуск «Слава Збройним Силам України!».