Укрпошта отримала три почесні відзнаки престижної премії «World Post & Parcel Awards 2023»

16.06.2023

Укрпошта була відзначена нагородами почесної премії у сфері поштової та експрес-доставки «World Post & Parcel Awards 2023» відразу в трьох категоріях: «Філателістична кампанія року», «Поштовий оператор» та в спеціальній номінації «Лідер галузі». Урочисте нагородження переможців пройшло 14 червня в Таллінні (Естонія).

«Для нашої компанії та всієї країни 2022 рік став роком складних випробувань та викликів. Укрпошта не зупиняла роботу, попри широкомасштабну війну, важкі та небезпечні умови праці, обстріли, блекаути, зруйновані і пошкодженні відділення, розстріляні автомобілі. Героїчні працівники Укрпошти кожен день ризикують власним життям, виїжджаючи на прифронтові території, аби наші люди, які знаходяться там, відчували підтримку та мали все необхідне. Ці нагороди – беззаперечна заслуга команди і приклад життєстійкості для всього поштового світу. Пишаюся кожним», – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

У шорт-листі в номінації «Поштовий оператор», в якій Укрпошта здобула перемогу, також були заявлені Пошта Катару (Qatar Post) та Пошта Бразилії (Correios – Brazil Post). Національний поштовий оператор Укрпошта показав світу, що може працювати в умовах повномасштабної війни, виконувати державні соціальні завдання з релокації бізнесу, підтримувати українських підприємців, доставляти пенсії, забезпечувати безперебійну логістику всередині країни та за її межами, видавати фінансову допомогу від міжнародних організацій, успішно розвивати експорт попри закрите небо, доправляти гуманітарну допомоги з-за кордону.

Укрпошта стала кращою і в категорії «Філателістична кампанія року». 2022 рік став для української філателії роком перезавантаження, піднесення та справжнього розквіту. Приклад Укрпошти довів, що ця галузь може мати надзвичайний попит та популярність. Українською філателією стали цікавитися не лише всередині країни, а й у світі. Про українські марки писали світові медіа: CNN, the Guardian, The Times, The Washington Post, Bloomberg та ін. Поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді...» представлена в експозиції Смітсонівського поштового музею у Вашингтоні. Екземпляри поштових марок України воєнного часу є в колекціях лідерів держав і глав міжнародних організацій, які відвідували Україну вподовж 2022 року. Тиражі поштових марок зросли до мільйонів. Так, лише тираж поштового випуску «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!» склав 5 млн примірників. Варто підкреслити, що частина воєнних поштових випусків містить благодійну складову, яка спрямована на допомогу ЗСУ, притулкам для тварин, відбудову освітніх закладів. Разом з Укрпоштою фіналістами в цій номінації були Пошти Сінгапуру (Singapore Post) та Бразилії (Correios – Brazil Post).

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський отримав відзнаку в спеціальній номінації премії «World Post & Parcel Awards 2023» – «Лідер галузі». Цією нагородою вшановують найвпливовіших професіоналів за їх успіхи, вагомі внески, інновації та розвиток у просування галузі поштової та експрес-доставки. У різні роки цією нагородою були відзначені керівники пошт світу: Тім Браун (Jersey Post), Пітер Сомерс (Emirates Post), Кен Аллен (DHL Express) та ін.

Нагадаємо: у 2019 році Укрпошта стала переможцем премії «World Post & Parcel Awards» у двох категоріях: «Поштові технології для e-commerce» та «Соціально відповідальні програми».

«World Post & Parcel Awards» – найавторитетніша галузева премія, яка 24-й рік поспіль відзначає здобутки в індустрії пошти та експрес-доставки. У відкритому конкурсі щорічно беруть участь компанії поштової та експрес-доставки і компанії, що створюють технологічні рішення для автоматизації й інформаційного обміну в поштово-логістичній сфері.