На допомогу Херсонщині: Укрпошта оголошує благодійний продаж останніх примірників поштового блоку «Херсонська область» 2020 р.в. серії "Краса і велич України"

09.06.2023

Тираж поштового блоку «Херсонська область», випущеного Укрпоштою у 2020 р. в серії "Краса і велич України", склав 20 тис. прим. Сьогодні Укрпошта представляє на продаж зі свого резервного фонду останні 1000 екземплярів. П’ятсот гривень з продажу кожного поштового блоку буде спрямовано на ліквідацію наслідків трагедії на Херсонщині.

6 червня російській війська спричинили черговий теракт на території нашої країни, підірвавши дамбу Каховської ГЕС. Тисячі мешканців Херсонщини були вимушені покинути свої домівки та евакуюватися у більше безпечні райони, а деякі з них залишились без житла та речей першої потреби. Маючи великий досвід праці в надскладних умовах, команда Укрпошти протягом декількох годин організувала виплати людям, евакуйованим з районів затоплення, на вокзалах Миколаєва та Одеси.

Крім цього, Укрпошта оголосила про благодійний продаж останніх примірників поштового блоку «Херсонська область» за ціною 536 грн, яка крім номінальної вартості марок містить і благодійний внесок в сумі 500 грн. Зібрані в такий спосіб кошти будуть спрямовані Укрпоштою на ліквідацію наслідків трагедії на Херсонщині.

Поштовий блок складається із чотирьох марок, на яких представлені острів Джарилгач, Половецька баба з Асканія-Нова, Херсонський обласний художній музей ім. О.Шовкуненка та олень із заповідника Асканія-Нова.

Придбати поштовий блок «Херсонська область» можна перейшовши за посиланням на Поштовий маркет.

Отже, всього 1000 українців матимуть змогу не тільки отримати у свою колекцію вже ставший рідкісним поштовий блок, а й в такий спосіб допомогти з ліквідацією наслідків трагедії.

Також кожен бажаючий може відправити допомогу постраждалим мешканцям на Південь вже сьогодні з будь-якого відділення Укрпошти у будь-якому куточку країни.

Нагадаємо, що Укрпошта продовжує надавати послуги в Херсоні та області, щоб доставити мешканцям пенсію, продукти та пошту навіть на лодках. А з першого дня трагедії виплачує допомогу від держави евакуйованим на вокзалах Миколаєва, Одеси та Хмельницького.