Щодо роботи Укрпошти в Херсонській області (оновлюється)

06.06.2023

14 червня:
6 червня херсонська команда Укрпошти організувала та продовжує виплату одноразової грошової допомоги від держави у розмірі 2000 грн для дорослих та 3000 грн для дітей та людей з інвалідністю на вокзалах Миколаєва, Одеси, та Хмельницького, куди продовжують прибувати евакуйовані люди з районів затоплення. Станом на зараз з 6 червня співробітники Укрпошти виплатили переселенцям Херсонщини 2,9 млн грн. Допомогу отримали більше 1300 людей.

Також разом з Пенсійним Фондом України команда Укрпошти погодила питання дострокової виплати пенсій та субсидій без дотримання дат виплат тим, хто залишив свої міста та села

6 червня наша команда протягом декількох годин організувала виплати переселенцям на вокзалі в Миколаєві та Одесі, куди прибували евакуйовані люди з районів затоплення. Наші колеги з Миколаєва виплатили 106 тис. грн для 48 людей, які прибули на вокзал Миколаєва, а в Одесі поштовики виплатили 128 тис. грн для 58 мешканців Херсонщини.

Також разом з Пенсійним Фондом та Мінсоцполітики, зараз ми опрацьовуємо питання виплати пенсій та субсидій тим, хто залишив свої міста та села, щоб не додавати їм зайвого стресу, щоб люди мали необхідні кошти для, тимчасового перебування у містах евакуації.

У зв’язку з тим, що сьогодні вранці російській війська підірвали дамбу Каховської ГЕС на Херсонщині, розпочато евакуацію населення з потенційних районів затоплення. Наша херсонська команда, загартована всіма випробуваннями та викликами.

Станом на зараз, Укрпошта працює в Херсоні у звичайному режимі. Працюють всі відділення міста Херсон та області. Команда робить все, щоб доставити пенсію, продукти та пошту. Де необхідно, долучаємось до процесу евакуації населення в сільській місцевості та у співпраці з ВЦА, відповідними міністерствами та УЗ забезпечимо виплати в евакуаційних потягах. Будемо інформувати про подальші кроки. Якщо у вас чи ваших рідних там будуть питання щодо роботи Укрпошти, звертайтесь, будь ласка, на сторінку Укрпошти або за телефоном 0 800 300 545