"Мир – найвища цінність людства": Укрпошта анонсує вихід нової поштової марки

09.05.2023

Цьогоріч, 9 травня, Україна вперше відзначає День Європи спільно з країнами Європейського Союзу. З цієї нагоди, Укрпошта анонсує випуск поштової марки за програмою "EUROPA" – "Мир – найвища цінність людства".

Нагадаємо: за пропозицією Укрпошти тему випуску за програмою "EUROPA" у 2023 було змінено на "Мир – найвища цінність людства". Усі поштові адміністрації європейських країн протягом цього року випустять поштові марки на задану тему за єдиним дизайном, обраному в результаті конкурсу PostEurop. Переможцем конкурсу стала Пошта Люксембургу. Малюнок із зображенням нового знаку миру був створений за мотивами кельтського любовного вузла дизайнерами Ліндою Бос і Руною Егілсдоттір.

Для кожного українця сьогодні надзвичайно важливим є не лише Мир, а й Перемога – це ті цінності, за які ми боремось кожен на своєму фронті. Українські захисники відвойовують наші території на полю бою, а решта українців на полі інформаційному борються за незалежність, національну ідентичність, європейські цінності. Саме це стало лейтмотивом для української поштової марки авторства Марії Суслової, на якій зображена дівчинка з голубом. Ця робота посіла 2-ге місце в конкурсі PostEurop.

Марковий аркуш представлено у вигляді зчіпок з 2-х марок: "Мир. Перемога. Україна" з номіналом "U" (12 грн) та "Мир – найвища цінність людства" з номіналом "А" (1$), які разом на аркуші утворюють UA – міжнародне позначення України. Кількість зчіпок в аркуші – 3, що дорівнює 6 маркам. Тираж поштового випуску – 300 000 зчіпок. Вартість маркового аркушу – 145,71 грн. До поштової марки також буде випущено конверт "Перший день" з робою Нато Мікеладзе.

Зробити передзамовлення можна на Поштовому маркеті Укрпошти. Максимальна кількість на одне замовлення – 10 маркових аркушів. Замовлення буде надіслано відразу після введення поштового випуску в обіг.

Власникам філателістичних абонементів посилання на оплату випуску отримають пізніше – напередодні введення поштових марок в обіг.

Інформацію щодо офіційної дати введення в обіг поштових марок "Мир – найвища цінність людства" буде оголошена незабаром. Слідкуйте за анонсами Укрпошти.