Укрпошта презентувала поштовий блок "Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу"

09.05.2023

Укрпошта офіційно ввела в обіг поштовий блок "Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу", який продовжує героїчну серію, розпочату в 2022 році. На новому поштовому випуску зображено бійців спеціальних штурмових підрозділів системи МВС – Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Військові цих спецпідрозділів звільнятимуть окуповані ворогом території нашої країни разом з Кримом.

Погашення штемпелем "Перший день" пройшло 9 травня в київському головпоштамті. Також введення в обіг та спецпогашення штемпелем "Гвардія наступу. Час повертати своє" відбулося в регіонах. Штемпелі АР Крим та міста Севастополь прикріплені до міста Києва, штемпель Луганської області прикріплено до міста Покровськ Донецької області.

Участь в спецпогашенні брали: генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, заступниця міністра МВС Павліченко Катерина, командир об'єднаної штурмової бригади Національної поліції "Лють" Нетребко Олександр, командир 15 мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби "Сталевий кордон" Падитель Валерій, командир 1-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії "Буревій" Мішакін Микола.

"Ми продовжуємо серію героїчних поштових марок і сьогодні презентуємо марку, присвячену штурмовим бригадам "Гвардії Наступу". Упевнений, що хоробрі та відчайдушні захисники цих спецпідрозділів відіб’ють ворога, наблизивши нашу перемогу. Укрпошта ж не зупиняється, тому незабаром очікуйте на поповнення серії", – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Кожен етап боротьби України фіксували поштові марки, які увіковічували наших захисників як тоді, так і зараз. Українцями в еміграції було створено Підпільну пошту України, щоб застерегти світ про те, що насправді стоїть за росією. Відео за посиланням.

"Марки "Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу" є дійсно знаковими, вони символізують нашу незламність і перемогу. МВС дякує Укрпошті за можливість бути закарбованими на поштових марках, адже зараз ми творимо нову історію нашої держави", – прокоментувала заступниця міністра МВС Павліченко Катерина.

Тираж блоку – 235 000 примірників. Номінал кожної марки – F (23 грн), вартість блоку – 69 грн. Придбати новий поштовий випуск можна у відділеннях Укрпошти по всій країні, офіційному філателістичному онлайн-магазині та на маркетплейсах eBay і Amazon. ⠀

Автор марок та конвертів — заслужений художник України Олександр Охапкін. Випуск здійснено за сприяння Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби України та Національної поліції України.

Нагадаємо: Укрпоштою заплановано випуски поштових марок, на яких буде зображено бійців, захисників та служби, які допомагають боронити нашу країну від ворога та здобувати Перемогу.Очікуйте на поштові випуски "Слава Силам оборони і безпеки України! Головне управління розвідки" та "Слава Силам оборони і безпеки України! Служба безпеки України".