Поціновувачі українських марок у світі: в яких країнах найбільше купують українські марки

21.04.2023

Завдяки тому, що Укрпошта в 2022 році розпочала продажі марок онлайн у філателістичному онлайн-магазині, а також відкрила офіційні магазини на Amazon та eBay, можливість придбати пам’ятні українські марки з’явилася у всіх бажаючих. Так, за рік за кордон було продано з офіційних майданчиків Укрпошти майже 40 тис поштових маркових аркушів.

Зараз на міжнародні замовлення припадає близько 20% від тиражів марок. 80% продажів здійснюється з Поштового маркету, решта – з офіційних магазинів Укрпошти на маркетплейсах.

Третина всіх замовлень доставляється до США. Також активно замовляють товари Укрпошти покупці з Великобританії, Німеччини, Чехії та Канади. Десятку лідерів закривають Польща, Китай, Нідерланди, Словаччина та Франція. Загалом же українські марки поїхали у 90 країн 5 континентів: Євразії, Північної та Південної Америк, Австралії, Африки.

Для Укрпошти, як лідера міжнародних відправлень, важливо, щоб і клієнти, і експортери з України отримували якісні послуги за доступними тарифами. Так, попри військовий стан та закрите небо, національний поштовий оператор здійснює доставку до 190 країн світу, забезпечуючи кращі умови: вигідні тарифи та швидку доставку. Наприклад, терміни доставки посилок до США займають до 14 днів.