Укрпошта доставила 10-мільйонну посилку «Залізною поштою»

20.04.2023

Укрпошта підсумовує результати роботи спільного з Укрзалізницею проєкту «Залізна пошта», який розпочався в квітні 2022 року. За перший рік дії проєкту 15 вагонів «Залізної пошти» здійснили понад 4 тисячі рейсів з доставки вантажів між 6 містами: Києвом, Львовом, Івано-Франківськом, Одесою, Дніпром та Харковом. За цей час було доставлено 10 млн відправлень, безпосередньо 10-мільйонна посилка прибула до Києва 20 квітня. Найбільш завантаженими поштовими напрямками лишаються Київ, Львів та Дніпро.

«Забезпечення безперебійної доставки – одне із завдань, які постали перед Укрпоштою з початку війни. Завдяки спільному з Укрзалізницею проєкту ми знайшли спосіб щоденно доставляти посилки по найбільш пріоритетним напрямкам незалежно від комендантської години чи дорожніх обмежень. «Залізна пошта», яка спочатку була швидким рішенням доставки посилок в умовах війни, за рік стала окремим стабільним каналом доставки, на який ми розподіляємо значну частину відправлень і який розвантажує наші магістральні автівки», – прокоментував генеральний директор Ігор Смілянський.

Нагадаємо: рік тому Укрпошта разом з Укрзалізницею запустили спільний проєкт «Залізна пошта» з доставки стандартних посилок після 21 року перерви. Синергія двох компаній змогла реалізувати доставку не лише посилок, а також організувати перевезення підприємств зі східних областей України в безпечніші регіони нашої країни.